• Microsoft
 • Artikler om Microsoft

Microsoft har foretaget ændringer i sit CSP-program

Microsoft har foretaget ændringer i sit licensprogram med en ny platform, nye abonnementsregler og opdaterede priser. Her fortæller vi om ændringerne, og hvordan det påvirker dig.

Hvad betyder ændringerne?

Microsoft ønsker, at det skal være enklere og mere transparent at handle hos os som partner og har derfor introduceret en ny licensplatform, som hedder The New Commerce Experience (NCE). Fra den 10. marts 2022 kan du ikke længere oprette nye abonnementer på den gamle platform, og fra den 11. juli 2022 kan du heller ikke forlænge dine eksisterende abonnementer.

Træf et aktivt valg

Hvis dit abonnement har en fornyelsesdato den 11. juli 2022 eller senere, vil vi automatisk overføre det til NCE, når dit eksisterende abonnement udløber. Abonnementet bindingsperiode bliver da sat til 1 måned i NCE. Dette er 20 % dyrere end et 12 måneders-abonnement, hvis du ikke forinden har foretaget et aktivt valg. Dustin anbefaler på det kraftigste, at du foretager et aktivt valg i god tid.

Ændringerne påvirker den måde, hvorpå du i dag køber Microsoft 365-, Office 365-, Dynamics 365- og Power Platform-licenser via CSP.

Laptop på bord

Nye abonnementsregler

Med NCE kommer der nye abonnementsregler for, hvordan man kan købe og abonnere på Microsoft-licenser.

 • Med månedsabonnement har du mulighed for at justere antal licenser op eller ned fra måned til måned mod en prisstigning på 20 % (samlede omkostninger for licenser).
 • Du kan vælge 12 eller 36 måneders abonnement (36 måneders abonnement kan vælges fra marts 2022) med mulighed for at låse prisen. Hvis du vælger dette, kan du kun justere antallet af licenser ned på fornyelsestidspunktet og 168 timer frem. Du kan dog til enhver tid øge antallet af licenser.
 • 168 timers fortrydelsesret betyder, at du inden for denne tidsramme kan justere antallet af licenser ned.
 • Du har også mulighed for at kombinere forskellige abonnementsformer.
 • Du kan vælge månedlig, årlig eller forudfakturering.

1-månedsabonnement

- Du kan justere antal licenser fra måned til måned.

- 20% dyrere end årsabonnement.

12-måneders abonnement

- Du låser prisen i 12 måneder frem.

- Du kan vælge månedlig eller forudfakturering.

36-måneders abonnement

- Du låser prisen i 36 måneder frem.

- Du kan vælge månedlig, årlig eller forudfakturering.

Vigtige datoer at huske

14. oktober 2021:
New Commerce Experience (NCE) lanceres.

1. januar 2022:
Microsoft kører to lanceringskampagner (læs mere nedenfor).

1. marts 2022:
Microsoft hæver sine priser på licenser.

10. juli 2022:
Frem til denne dato kan du forny dit abonnement og justere antallet af licenser op og ned i Microsofts tidligere platform.

Nye priser på udvalgte licenser

Fra 1. marts 2022 hæver Microsoft priserne på udvalgte licenser, som træder i kraft på fornyelsestidspunktet af dine eksisterende abonnementer. I øjeblikket ved vi, at følgende produkter berøres og kender prisforskellen i USD.

 • Microsoft 365 Business Basic: fra 5 til 6 USD pr. bruger.
 • Microsoft 365 Business Premium: fra 20 til 22 USD.
 • Office 365 E1: fra 8 til 10 USD.
 • Office 365 E3: fra 20 til 23 USD.
 • Office 365 E5: fra 35 til 38 USD.
 • Microsoft 365 E3: fra 32 til 36 USD.

Aktuelle kampagner*

 • Månedsaftale: Få månedsabonnement til samme pris som årsabonnement frem til 30. juni 2022.
*Tilbuddene kan ikke kombineres inden for samme abonnement eller med tidligere givne rabatter. Microsoft forbeholder sig også ret til at ændre kampagnedatoerne. Tilbuddene gælder udvalgte abonnementer samt op til 2400 license. Disse gælder ikke for nonprofit-organisationer, skoler eller den offentlige sektor.

Hvad betyder det for mig som kunde?

Ændringerne betyder, at det bliver vigtigere for dig at planlægge dine licenskøb for det kommende år. Det vil ikke være svært at opskalere, men hvis du vil have fleksibiliteten til at nedjustere antallet af licenser, bliver det dyrere.

Hvad skal jeg foretage mig?

Sørg for at analysere dit fremtidige licensbehov, ikke mindst hvis der sker ændringer i virksomheden, som gør, at antallet af licenser vil blive reduceret. Bind dine licenser i det omfang, det er muligt, og vælg mellem års- og månedsabonnement. Hvis du vil bevare fleksibiliteten, er det nemlig muligt både at have års- og månedsabonnementer til samme licens.

Sådan påvirkes Dustin Modern Workplace / Cloud Client

Modern Workplace / Cloud Clientbygger på en licens fra Microsoft, som er underlagt de vilkår, der er knyttet til Microsoft Customer Agreement og licensprogrammet Cloud Service Provider (CSP). Derfor påvirkes abonnementsperioden for Modern Workplace / Cloud Client, som i øjeblikket er 12 måneder med automatisk fornyelse. Fremover gælder i stedet de samme regler som for NCE.

Läs mer om tjänsten

Vi guider dig

Hvis du vil have hjælp til at finde ud af, hvad ændringerne betyder for dig og din virksomhed, bedes du udfylde nedenstående formular, så vender vi tilbage til dig.

Dustin forbeholder sig ret til når som helst at ændre oplysningerne på denne side.