Arbejdsplads

Maksimal kreativitet under mødet

Sig farvel til tørre whiteboard-penne og fotos af mødenotater i telefonen. Fredrik Degerblom, produktspecialist inden for professionelle skærme hos Samsung, fortæller, hvordan et digitalt whiteboard kan hæve dine møder til et nyt niveau.

Samsung Flip 2 er et digitalt whiteboard i form af en stor touchskærm, hvor du kan tegne, skrive, gemme og dele noter nemt og smart. Og lige præcis brugervenlighed er noget, som Fredrik Degerblom fremhæver.

– Det skal være en lav læringskurve på et digitalt whiteboard. Du kan vælge en guide som skærmslukker, og så snart du rører ved skærmen, kan du gå i gang med at skrive. Hvilken funktion du end vælger, for eksempel import fra mobilen, så vises en instruktion på skærmen.

Nemt at være kreativ

Under mødet bruger du et digitalt whiteboard til at tegne og skrive noter på, som hvis det var en almindelig skriveblok. Vil du derefter gemme noterne, kan du gøre det direkte i skærmen eller låse dem med en PIN-kode. Det er også nemt at dele noterne via e-mail eller i en mappe på netværket.

– Funktioner, som at tegne ovenpå billeder eller klippe objekter, gør, at det både er nemt og sjovt at finde på nye ideer, siger Fredrik Degerblom.

Han lægger vægt på, at det er som at skrive på almindeligt papir, helt uden forsinkelser. Med den tilhørende pen kan du tegne og skrive med forskellige tykkelser. Pennens tyndere side bruges til at tegne finere detaljer, og den lidt grovere side til de større ting. Detaljer slettes med pegefingeren, og større fejl slettes med hele håndfladen. En smart nyhed er indbyggede designskabeloner, som gør det nemt at udfylde visse typer af indhold.

– Det er ikke altid, man vil starte med et tomt whiteboard. Derfor indgår der skabeloner med for eksempel ugekalendere eller projektplaner. Man kan selvfølgelig tilføje egne skabeloner.

Del fra valgfri enhed

Samsung Flip 2 erstatter også den traditionelle skærm i mødelokalet. Enheden kan tilsluttes trådløst via en Android-mobil eller bærbar med Windows 10, eller via kabel, og bliver på den måde en forlængelse af din bærbare eller mobil.

– Mange vil gerne bruge de programmer, de har på deres bærbare, på en stor touchskærm, til for eksempel tegninger, 3D-modeller eller design, siger Fredrik Degerblom.

Hvis du har et digitalt møde med deltagere, der deltager hjemmefra, kan du dele dine whiteboard-noter via en videokonferenceløsning.

– Vi har en ekstra integration med Cisco Roomkit, hvor der er et tilpasset beslag til lige præcis Flip, og en Webex-knap i Flip-grænsefladen. Men også Teams-rum er begyndt at inkludere Flip som en mulighed til Microsoft Whiteboard. På den måde kan alle være med og skrive noter på et digitalt whiteboard - også hjemmefra. Det gør det nemmere for kreative møder og workshops i tider, hvor ikke alle kan møde ind på kontoret, mener Fredrik Degerblom.

Lanceres i større format

Samsungs digitale whiteboard fås allerede i størrelserne 55’’ og 65’’. Nu lanceres også en 85’’-skærm til større mødelokaler.

– Nogen gange vil man gerne kunne notere direkte på skærmen under en præsentation, samtidigt med at man ikke vil forstyrre selve præsentationen. Så kan man tilslutte Flip 2 via HDMI til en større LED-væg eller projektor, afslutter Fredrik Degerblom.

Sidst opdateret: 4 oktober 2022

Tags