Arbejdsplads

Flere og flere bliver forelsket i Ultra Wide

Med en Ultra Wide-skærm får du to skærme i én. Muligheden for at kunne variere mellem en stor arbejdsflade og flere forskellige vinduer, helt uden kanter, gør den optimal til mange arbejdsopgaver.

– Jeg tror, at Ultra Wide vil være standardskærmen inden for de næste par år, siger Frank Olsson, nordisk salgschef inden for skærme hos Philips.

Når vi skal udstyre hjemmekontoret, er der mange faktorer, der spiller ind. Ergonomi, økonomi og fleksibilitet er nogle af de vigtigste. Og her spiller, ifølge Frank Olsson, skærmen en afgørende rolle.

– En ekstern skærm giver en større arbejdsflade med højere opløsning og bedre overblik, siger han.

Ultra Wide - den nye standard

Hjemmekontoret er ikke længere midlertidigt, og vi har brug for de rette produkter for at kunne arbejde effektivt. Mange af os er vant til to skærme på kontoret, men det kan være svært at finde plads på skrivebordet derhjemme. Med en Ultra Wide-skærm får du fleksibiliteten og kan variere mellem at have en stor arbejdsflade og have flere vinduer åbne samtidigt på én enhed. Desuden giver skærmen et rent og designmæssigt flot indtryk på skrivebordet.

– Du kan nøjes med én fod, færre kabler og får en skærm, hvor du kan bruge to eller tre vinduer samtidigt. Sommetider vil du måske arbejde med et stort Excel-dokument, andre gange med mail på den ene side og dokumenter på den anden. Denne type skærm forøger din produktivitet, og du slipper for kanten, som opstår ved toskærmsløsninger, siger Frank Olsson.

Philips’ Ultra Wide fås i 34-49’’, og Frank Olsson mener, at særligt 34’’-skærmen er et godt valg for virksomheder, som har brug for at udstyre medarbejderne med en ekstern skærm på hjemmekontoret.

– Den størrelse dækker de fleste behov for de almindelige brugere, og det bliver mere økonomisk end at købe to skærme. Ultra Wide fås både som buet og almindelig skærm, hvor de fleste foretrækker buet. Husk, at uanset størrelse og type skærm, skal højden altid kunne justeres. Det er utrolig vigtigt for at kunne blive ved med at arbejde ergonomisk, siger han.

Indbygget webkamera

Philips har udstyret både Ultra Wide og flere andre skærme med indbygget webkamera for smarte videomøder. Kameraet giver god kontakt med øvrige mødedeltagere, da det er placeret i øjenhøjde og er udstyret med mikrofon og lyd.

– Vores kameraer er såkaldte pop-up-kameraer, som du hurtigt og nemt kan trykke ned, hvis du vil deaktivere det. Det slukkes helt, og det er trygt set fra et sikkerhedsperspektiv, forklarer Frank Olsson.

USB-C for mere effektiv tilslutning

En anden smart funktion, som Philips har bygget ind i udvalgte skærme, er USB-C-tilslutning. Det betyder, at du kun skal bruge ét kabel for at tilslutte din computer til skærmen, samtidig med at computeren oplades. En USB-hub gør, at du nemt kan tilslutte for eksempel tastatur, harddisk og mus direkte i skærmen. Og man kan tilvælge en indbygget dockingstation med RJ45 - det tekniske navn for indgang til netværkskabel.

- Hvis jeg skal tippe om en funktion, som virkelig er smart, er det USB-C. Det er fantastisk, når du hurtigt vil lade computeren op, samtidig med at du beholder den høje hastighed på overførslerne. Hvis I har forskellige computere blandt medarbejderne, eller i familien, skal man ikke bruge forskellige kabler. De fleste moderne computere, uanset producent, er i dag udstyret med USB-C-indgang, afslutter Frank Olsson.

Franks tjekliste, når du vælger skærm

Bruger du ofte to skærme – så vælg en Ultra Wide-skærm, hvor du får samme funktionalitet som ved to separate skærme. For almindeligt kontorarbejde fungerer 34’’ perfekt.

Plejer du at holde webmøder med video - så er det smart med indbygget kamera.

Vil du have smart tilslutning og færre kabler på skrivebordet – så vælg en skærm med indbygget dockingstation/USB-hub. To brugbare porte er USB-C (hurtigopladning og tilslutning for alle typer af computere) og indbygget netværksport.

Sørg for, at din skærm kan justeres i højden såvel som vinkles op og ned.

Vælg ikke for lille en skærm, hvis du skal arbejde med 4K, da det kan blive svært at læse.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags