Arbejdsplads

Store muligheder med 5G

På sigt forventes 5G-teknologien at revolutionere måden vi bruger vores mobile enheder på. Læs mere om, hvad 5G betyder for dig, og hvad du skal bruge for at kunne benytte fremtidens mobilnet.

Med 3G-teknologien kunne vi sende billeder og surfe på nettet med vores mobiltelefoner. 4G betød, at vi kunne streame musik og film i høj kvalitet. Nu er det tid til at tage det næste skridt på rejsen mod grænseløs mobilitet.

– For os hos Samsung er 5G meget stort, eftersom det er en kritisk komponent i vores vision om en fremtid, hvor alt er koblet sammen. Vi kalder vores vision Connected Living, og for at kunne opnå den har vi investeret i hele økosystemet, det vil sige alt fra mobile enheder til netværksteknologi, siger Christian Kyllerman, Product Manager, Samsung Nordic.

Højere hastighed er kun en lille del

Christian fortæller, at 5G-nettet giver os væsentligt højere hastigheder end det nuværende 4G-net. Men hvorfor skulle vi have brug for højere hastigheder, når det i dag er så nemt at lave videoopkald og streame film på mobilen?

– Hastigheden er kun en lille del. Teknologien betyder også, at forsinkelserne bliver kortere, altså den tid det tager fra, at du giver en kommando til, at det registreres i den anden ende. Den lave forsinkelse, som 5G kommer til at betyde, åbner op for ting som streaming af spil fra en server eller operationer på distance.

En anden fordel ved 5G-nettet er større båndbredde, hvilket betyder, at flere kan være opkoblet samtidig uden at påvirke hastigheden. Christian sammenligner det med en motorvej, som udvides med fire kørebaner i hver retning i stedet for to.

Enorm potentiale for virksomheder

Det er nemt at fokusere på spil, film og underholdning, når man taler om 5G, men ifølge Christian er der også enorm potentiale for virksomhederne:

– 5G er en forudsætning for at realisere fremtidens forretningspotentiale, uanset om det handler om telemedicin, selvkørende biler eller smarte fabrikker, hvor alt er opkoblet. I et kortere perspektiv er det nemt at forestille sig mere avancerede videomøder med bedre kvalitet. 5G åbner også op for nye anvendelsesområder inden for Virtual Reality og Augmented Reality.

5G-understøttelse i nye Galaxy S20

Ligesom ved lanceringen af 3G og 4G er det langt fra alle, der vil kunne bruge den nye teknologi i begyndelsen. En forudsætning er, at du har en kompatibel enhed. Samsung har haft 5G-produkter på markedet i et år nu, og da de nye Galaxy S20-telefoner blev vist frem i februar, var 5G-understøttelse en selvfølge.

– Den mindste i produktfamilien, Samsung Galaxy S20, fås med både LTE og 5G, hvor S20 Plus og S20 Ultra kun fås med 5G. De fungerer selvfølgelig ligeså godt på 4G-nettet, men med en telefon, der understøtter 5G, er du klar til det nye net, når din udbyder kan tilbyde det.

For virksomhedsbrugere er S20 Plus er særligt godt valg, eftersom den også fås som Enterprise Edition. Kort fortalt betyder det, at Samsung tilføjer funktioner, som henvender sig til virksomhedsbrugere. Du er blandt andet garanteret sikkerhedsopdateringer i fire år, tilgængelighed på markedet i to år samt avancerede løsninger til forudkonfiguration og firmware-håndtering.

Hvad vil 5G betyde i fremtiden?

Selvom Christian har mange eksempler på, hvad kapaciteten i 5G-nettet vil kunne betyde for både forbrugere og virksomheder, er han overbevist om, at vi kun har set begyndelsen.

– Samsung er unikt positioneret i industrien. Dels fordi vi kan levere totale 5G-løsninger. Dels fordi vi arbejder med åben innovation og Android. Ingen er mere nysgerrig end os på, hvilke fantastiske anvendelsesområder som dukker op i fremtiden.