Arbejdsplads

Sådan forbereder du dig til det mobile arbejdsliv

Meget peger på, at den faste arbejdsplads er ved at dø ud. I stedet arbejder vi hjemmefra, fra caféen eller fra nogle af de fleksible pladser på kontoret. Udviklingen har ført til en større interesse for produkter, der hjælper os med at arbejde effektivt, uanset hvor vi er.

Muligheden for at være fleksibel i sit arbejde og udnytte sin tid maksimalt er større end nogensinde. Moderne teknologi har gjort det muligt, og meget tyder på, at vi bliver endnu mere mobile i fremtiden.

– I dag forventer vi at kunne arbejde på vej til jobbet, være fleksible og tilpasse vores liv og dage for at få livets puslespil til at hænge sammen. Samtidig satser arbejdsgiverne på fleksible kontoroverflader uden faste pladser. Lokalerne udnyttes mere effektivt, samtidig med at moderne, aktivitetsbaserede arbejdsmåder understøttes, fortæller André Skoglund, produktspecialist inden for Dustins egne varemærker.

Større interesse for dockingstationer

I sit arbejde med varemærker som Prokord, Voxicon og Cirafon ser André en tydelig udvikling mod en mere mobil arbejdsmåde. Udviklingen spejles i den store interesse for dockingstationer, tasker, skærmbeskyttelse, kabler og trådløse tastatur og mus.

– Når du har et åbent kontorlandskab uden faste pladser, har du brug for universale dockingstationer, som fungerer med alle computere. Med USB C kan du ofte få adgang til tastatur, mus og skærm med ét kabel. På kontoret er trenden større skærme. Mange har to 27"-skærme eller måske en buet 49", siger André.

Privatfilter beskytter mod nysgerrige øjne

Udviklingen har også givet en større interesse for andre produktkategorier. En af dem er tasker. En anden er privatfilter.

– Når vi ikke længere ved, hvem der sidder ved siden af os og kan se skærmen, har vi brug for at beskytte den. Visse bærbare har indbygget filter, men ellers er det noget, man skal tilkøbe separat. Under varemærket Cirafon har vi masser af forskellige modeller til alt fra mobile enheder til skærmene på skrivebordet.

Trenden er ved at være trådløs

Når det gælder udstyr som tastatur, mus og høretelefoner, er trenden, at kablerne forsvinder.

– Selvom vi i dag kan arbejde på vores bærbare computere, er der mange, som supplerer med tastatur og mus for bedre ergonomi og komfort. Her har den trådløse Bluetooth-teknologi en åbenlys fordel, eftersom du slipper for at bøvle med ledninger. Vi ser også en større interesse for vores trådløse, støjreducerende høretelefoner. Eftersom de er trådløse, kan du bruge de samme høretelefoner til alle dine enheder og dermed spare plads i tasken.

Hvor mobile kan vi blive?

USB C-standardens fremmarch har gjort, at du kan oplade alle dine enheder med det samme kabel, og med en bærbar dockingstation i tasken er det nemt at sætte sig til at arbejde med det udstyr, der er tilgængeligt. Når du har brug for en stor skærm eller tilslutte til en projektor, forvandler Prokords rejseadapter computerens USB C-kontakt til alle mulige videoudgange.

– Rejseadapteren er en helhedsløsning, så du ikke har brug for en masse andre adaptere. Sådan en adapter bør alle have med, når de besøger kunder eller er ude at rejse. Den fylder heller ikke særlig meget i computertasken, siger André.

Så, hvor mobile kan vi egentlig blive?

– Jag tror att vi bara har sett början på den här utvecklingen och att vi i framtiden kommer att bli ännu mer mobila. Idag bär vi med oss laptopen vart vi än går, men i framtiden tror jag att vi kommer att ha en mobil eller surfplatta som vi kopplar in när vi kommer till jobbet. Det är dit vi är på väg.