Arbejdsplads

Sådan holder du styr på klienterne med Modern Workplace

Modern Workplace er præcis, som navnet siger – en komplet løsning til en moderne arbejdsplads, der tager hensyn til både produktivitet og sikkerhed.

For at en moderne arbejdsplads skal kunne fungere bedst muligt, er der nogle ting, som du skal tage hensyn til. For det første, handler det om, at brugerne skal have adgang til de værktøjer, de trives bedst med, og at de oplever, at det er nemt at komme i gang.

– Sørg for at de nye enheder, som du anskaffer, er færdigkonfigurerede, så alt er installeret, og brugeren bare skal logge på og gå i gang. Hvis han eller hun får problemer allerede i begyndelsen, vil frustrationerne komme lige med det samme, siger Fredrik Berg, Service Product Manager Digital Workplace hos Dustin.

Seneste version i skyen

De moderne værktøjer omfatter ikke kun hardware, men også forskellige programmer og applikationer. Her handler det om cloud-tjenester.

– Alle er vant til at bruge cloud-tjenester privat, så hvorfor skulle det være anderledes på arbejdet? Cloud-tjenester er naturlige for brugerne, og derudover er det en måde at sikre, at alle arbejder i den seneste version af softwaren.

Korrekt sikkerhed og værktøjer

Med Modern Workplace kan du slippe for ansvaret for alt dette, fordi tjenesten inkluderer, at Dustin håndterer din virksomheds klienter, herunder opdateringer af software, overvågning, proaktiv problemløsning og håndteringer af hændelser. Du slipper for hele ansvaret for driften, forklarer Fredrik Berg.

– Helt enkelt formuleret så kan man sige, at vi håndterer virksomhedens enheder, så de er sikret på den rigtige måde, og brugerne får de rette værktøjer. Det betyder, at du kan fokusere på andre arbejdsopgaver, som er både vigtigere og måske også sjovere – arbejdsopgaver som for eksempel udvikling i stedet for administration.

Nemt at kunne arbejde uden afbrydelser

Tjenesten betyder, at du kan tage dig af klienthåndtering smidigt og sikkert, uanset hvor du befinder dig.

– Sikkerheden kan variere mellem forskellige niveauer afhængig af situationen, men det må aldrig foregå på en måde, så brugerne føler sig låst. Det skal hele tiden være nemt at kunne arbejde uden afbrydelser. Den balancegang stiller store krav til moderne sikkerhedsfunktioner.

Desuden er Modern Workplace en løsning, der kan håndtere alle enheder uafhængig af operativsystem. Det kan være Windows, MacOS eller et mobilt operativsystem.

– Vi sørger også for at arbejde proaktivt på at minimere driftsforstyrrelser og andre problemer, der kan opstå. Fordi vi kender kundens forudsætninger og udstyr til bunds, kan vi hele tiden være et skridt foran og komme med råd om relevante forbedringer og forandringer.

Sænk omkostningerne

Med Modern Workplace kan man endda skære ned på sine omkostninger inden for IT, mener Fredrik Berg.

– En af årsagerne er, at man kan undvære en del af den lokale infrastruktur, når alle funktioner i stedet ligger i skyen. Men den vigtigste omkostningsbesparelse handler faktisk om al den tid, der frigives. Klienthåndtering kræver nemlig en del arbejdstimer for en IT-afdeling.

Apropos omkostninger, så fremhæver Fredrik Berg, at løsningen også betyder, at det er muligt at skalere virksomhedens kapacitet hurtigt og under fuld kontrol over hvor stor en investering, man skal foretage.

Hele livscyklussen

En moderniseret klienthåndtering betyder, at du selv kan overlade alle former for ansvar for virksomhedens computere og andre enheder til andre.

En løsning, som dækker livscyklushåndtering, betyder, at alt fra anskaffelse og ibrugtagning til afvikling og returnering håndteres af en ekstern part. Noget der giver en klar tidsbesparelse, og som desuden åbner for muligheder for i højere grad at fokusere på for eksempel udvikling og strategi.

Tiltræk de unge talenter

Denne moderne løsning har altså mange direkte fordele. Men der er også nogle indirekte fordele:

– En virksomhed, der arbejder med IT på en moderne, effektiv og brugertilpasset måde, har helt klart betydeligt lettere ved at tiltrække unge talenter. Det gælder allerede nu og vil blive endnu tydeligere i fremtiden.

Læs mere om Modern workplace

Lignende læsning:
Klienthåndtering er en vigtig del af IT-sikkerheden
Sådan får du sikkerhed og brugervenlighed til at gå hånd i hånd

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags