Strategi og ledelse

Nemmere samarbejde med Teams

I løbet af en normal arbejdsdag arbejder de fleste af os sammen med en lang række personer – kollegaer, eksterne medarbejdere, kunder og leverandører. For at få hverdagen til at lykkes skal interaktionen med disse personer fungere så smidigt som muligt. Gennem den senere tid er der lanceret flere nye digitale værktøjer, der er beregnet til at forenkle samarbejdet både i og uden for organisationen. Som bruger kan det virke overvældende at skulle lære at bruge endnu et værktøj og endnu et system. Men et nyt værktøj betyder ikke, at det hele bliver mere besværligt – tværtimod! Med Teams slipper du for systemet med forskellige systemer, og du slipper for at lære nye programmer.

Flere forskellige systemer er en almindelig forhindring i arbejdet

Så længe du arbejder med dine egne dokumenter, plejer der ikke at være besvær med forskellige systemer, bortset fra at du er nødt til at skifte frem og tilbage mellem forskellige programmer. Men når arbejdet foregår i en gruppe, kan antallet af forskellige systemer være en forhindring. Her er versionshåndtering et udbredt problem, når du og de andre medlemmer i gruppen skal sende fælles arbejdsdokumenter frem og tilbage via e-mail. For at gøre det nemmere gemmer nogle af jer måske dokumenterne privat, det kan være på ens egen Dropbox-konto eller et andet lagringssystem.

I begge disse tilfælde er der stor risiko for, at dataene kommer i de forkerte hænder, når I mailer dem til hinanden. Det er også sandsynligt, at du overtræder virksomhedens politikker, når du gemmer dokumenter privat uden virksomhedens viden.

Teams – et nemt værktøj til dig, der allerede arbejder i Office 365

Hvis du arbejder i Office 365, kan du begynde at bruge et enkelt værktøj – Microsoft Teams – som fjerner behovet for at sende dokumenter frem og tilbage og for at lagre information eksternt.

Teams er et samarbejdsværktøj, der tilhører Office-familien. Hvis du er vant til at arbejde i Office, vil du hurtigt genkende miljøet. Med Teams kan du arbejde i en gruppe sammen med både kollegaer og eksterne personer, der kan inviteres ind i gruppen.

Hver gruppe har en chatside som startside, eller en "hjemmefane", hvor I kan diskutere med hinanden. De dokumenter, som I arbejder med, kan gemmes i en anden fane kun for dokumenter. Det betyder, at I ikke længere behøver at sende dokumenterne til hinanden. I stedet kan I arbejde i realtid med den nyeste version. I fanen "Wiki" kan I lægge mere statisk information, for eksempel manualer og instruktioner. I opretter ganske enkelt de faner, I har brug for til jeres arbejde.

Kun ét login

Med Microsoft Teams bruger du den samme konto, som du allerede har til Office. Teams kan bruges som program på din computer, som app til at downloade til mobilen og i en internetbrowser. Derfor gør Teams det nemt for både interne og eksterne medarbejdere og kontakter at arbejde sammen, uanset hvor de befinder sig, og hvilken enhed de arbejder på.

Når du er logget på Teams, kan du se dine egne og medlemmernes kalendere, så I nemmere kan booke møder og ringe til hinanden. I Teams kan du også nemt få adgang til dine egne dokumenter, som du har på OneDrive. Med et enkelt login kan du nu få alt, hvad du behøver, når du arbejder.

Ny måde at arbejde på

Microsoft Teams er en del af det Office-miljø, som du kender, og derfor er det ikke i så høj grad et nyt værktøj, du skal lære. Til gengæld vil din måde at arbejde på forandre sig. Først og fremmest bliver det meget nemmere og mere effektivt at arbejde i grupper, når du bruger Teams.

Vil du vide mere om Microsoft Teams?

Hør mere om, hvordan Teams kan forenkle din hverdag. Dustin gennemfører en workshop med dit team. Angiv din interesse for at få flere oplysninger.

Læs mere:

Motiver dine medarbejdere til at komme i gang med Microsoft Teams
Mere effektivt samarbejde med Microsoft Teams
Nemmere lagring og håndtering af information med Microsoft Teams
Bedre sikkerhed med Microsoft Teams som samarbejdsværktøj
Microsoft Teams – et nyt værktøj til mere effektivt samarbejde

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags