Strategi og ledelse

Hvad koster en Mac egentlig?

Mange IT-indkøbere tror, at de sparer penge ved at fravælge produkter fra Apple. Men er det faktisk dyrere at købe Apple-produkter til sine medarbejdere?

Forestil dig, at du kommer ind på kontoret på din første dag og mødes af en lille bunke med hvide æsker. Der har du en MacBook, en iPhone, et Magic Keyboard, en Magic Mouse og AirPods.

- Mon ikke du ville tænke: "Hold da op, de tænker faktisk på mig og vil gerne have, at jeg gør et godt stykke arbejde her", siger Patrick Hamilton Walsh, forfatter og global talent thought leader.

Som ny medarbejder har man mange udfordringer, samtidig med at det er spændende med et helt nyt miljø og nye forudsætninger. De værktøjer, som din arbejdsgiver stiller til rådighed, påvirker dit arbejde på flere forskellige måder. Hvis udstyret på arbejdet ikke passer til det, der forventes af dig, hvordan skal du så kunne levere resultater?

- Generelt kan man sige, at hvis du formår at fastholde en medarbejder i virksomheden i tre år, er det lykkedes for dig, mener Hamilton Walsh.Men på det nuværende arbejdsmarked er der hård konkurrence om de rigtige kompetencer, og for at fastholde morgendagens talenter skal du vise interesse som arbejdsgiver.

Kvinde, der arbejder foran en stationær Mac-computer.

I denne rapport kom man blandt andet frem til, at hver Mac sparer omkostninger til IT-support, software og hardware, samtidig med at man halverer risikoen for datatyveri og øger medarbejdernes produktivitet og engagement.

Niclas Sylvan, Vendor Manager Apple, Dustin.

Mac leverer overbevisende fordele

Ordsproget "mange bække små" er særligt sandt for Apples produkter, når det kommer til lønsomhed i form af øget produktivitet. Da Forrester foretog sin analyse “Total Economic Impact” for implementering af Mac på arbejdspladsen, kunne man præsentere overbevisende fordele ved Mac i forhold til PC'en.

- I denne rapport kom man blandt andet frem til, at hver Mac sparer omkostninger til IT-support, software og hardware, samtidig med at man halverer risikoen for datatyveri og øger medarbejdernes produktivitet og engagement, siger Niclas Sylvan, Vendor Manager Apple hos Dustin.

Det er dyrere at miste talenter

Virksomhedsledere vender ofte tilbage til, at 2000 timer er det omtrentlige gennemsnit for hvor mange aktive timer medarbejderne arbejder hvert år. Deler man de timer med prisen for et startsæt med Apple-produkter, bliver det ikke et urimeligt beløb.

- Det er tydeligt, at Apple og Mac-computere er det foretrukne valg for de fleste i den generation, som de seneste år er kommet ud fra de tekniske universiteter. Derfor bør det være en selvfølge, at de kan fortsætte med at bruge Mac på deres arbejdspladser. Sammenlignet med PC'er bliver de samlede ejeromkostninger lavere i det lange løb, mener Niclas Sylvan.

Et talent har brug for de rigtige værktøjer, og en virksomhed skal vise resultater. Det vil altid lønne sig at give sine medarbejdere de rigtige værktøjer, især når det drejer sig om produktivitet og arbejdskvalitet.

Patrick Hamilton Walsh, forfatter og global talent thought leader.

Det koster en virksomhed langt mere, hvis medarbejderen forlader virksomheden inden for 2-3 år, fordi virksomheden mister produktivitet og får nye oplæringsomkostninger, samtidig med at arbejdskulturen påvirkes. I sidste ende er det vigtigt at spørge sig selv: "Hvad ville jeg selv have gjort, hvis jeg skulle udføre et arbejde, men har fået det helt forkerte værktøj til at gøre det?"

- For mig er det helt klart. Det handler hele tiden om at holde sine medarbejdere glade og tilfredse. Hvorfor bruge en masse tid og energi på onboarding og derefter ikke give medarbejderen det, der skal til for at gøre arbejdet så godt som muligt? Det hænger ikke sammen, mener Hamilton Walsh.

Lavere produktivitet koster mange penge

Hvis produktiviteten for et talent falder med seks minutter pr. time, svarer det over seks måneder til det beløb, som organisationen lægger i personaleomkostninger for en hel måneds arbejde, uanset løn.

Et talent har brug for de rigtige værktøjer, og en virksomhed skal vise resultater. Det vil altid lønne sig at give sine medarbejdere de rigtige værktøjer, især når det drejer sig om produktivitet og arbejdskvalitet.

Lad medarbejderne vælge selv med Dustins portal

Med Dustins Choose IT portal får du et komplet værktøj og proces til at håndtere virksomhedens IT-aktiver og en integreret butik, hvor medarbejderne kan vælge deres eget IT-udstyr.

Læs mere om Dustins portal

Vil du se en demo af Dustins Choose IT portal?

Gør det frie valg nemt med Dustin’s portal. Du får et komplet værktøj og proces til at håndtere virksomhedens IT-aktiver og en integreret butik, hvor medarbejderne kan vælge deres eget IT-udstyr. I demoen vil du blive klogere på:

  • Hvilke features der er i portalen
  • Hvilke fordele der er for medarbejderne
  • Hvilke fordele der er for administratoren

Sidst opdateret: 25 august 2023

Tags