Strategi og ledelse

3 ud af 4 medarbejdere vil have en Mac – skal vi lytte til dem?

Tre ud af fire medarbejdere foretrækker at arbejde med Mac. Patrick Hamilton Walsh, forfatter og global talent thought leader, fortæller om risiciene ved ikke at lytte til medarbejderne.

Når man skal hjælpe mennesker i arbejdslivet og privatlivet, skal man som arbejdsgiver stille de rigtige arbejdsværktøjer til rådighed.
- Jeg er helt overbevist om, at menneskers psykiske sundhed afhænger af, at man har de rigtige værktøjer til rådighed, fortæller Patrick Hamilton Walsh, forfatter og ekspert i talentudvikling.

3 ud af 4 vil have en Mac

Men hvad er så det rigtige værktøj? I PwC's undersøgelse “Millennials At Work” svarede 78 % af de adspurgte, alle fra Generation Y, at de helst af alt arbejder med værktøjer, som de kender og kan lide.

I en undersøgelse foretaget af Jamf svarede tre ud af fire, at de helst ville arbejde med Mac, fordi de er nemmere at bruge, gør én mere produktiv og er mere sikre til håndtering af følsomme professionelle og personlige data.

Patrick Hamilton Walsh, når han holder foredrag.

Med de rigtige værktøjer minimeres risikoen for at blive frustreret, stresset og udmattet på arbejdspladsen og i hjemmet.

Patrick Hamilton Walsh, forfatter og global talent thought leader.

Vær lydhør over for dine medarbejderes behov

Mange virksomheder kæmper for at finde de rigtige medarbejdere. For nogle roller er konkurrencen benhård. Her gælder det om at gennemgå alle dele af sin virksomhed, fra teknologi til kultur. Hvordan kan vi gøre livet bedre og nemmere for vores medarbejdere, som står tidligt op hver morgen, forlader deres familier og kommer for at arbejde hos os? Det er spørgsmålet, som flere virksomheder burde stille sig selv.

- Med de rigtige værktøjer minimeres risikoen for at blive frustreret, stresset og udmattet på arbejdspladsen og i hjemmet. Hvis man som arbejdsgiver ikke tænker på individets bedste, både på og uden for kontoret, kan det i værste fald føre til, at et værdifuldt talent søger mod en anden arbejdsgiver.

Lad medarbejderne bestemme

En løsning for virksomheder, der har mange forskellige typer af medarbejdere, der udfører forskellige arbejdsopgaver, kan være at lade medarbejderne selv vælge produkt. I dag er der flere arbejdspladser i Danmark, som med succes tilbyder både Mac og PC, afhængigt af hvad medarbejderne ønsker.

Sådan bliver du en lydhør IT-indkøber:

 1. Stil spørgsmål

  De fleste virksomheder spørger om arbejdsmiljø, ergonomi osv. Men du skal også turde at spørge medarbejderne om, hvilken teknologi de ønsker, og følge løbende op på, hvordan den fungerer.

 2. Den rigtige teknologi til den rigtige opgave

  Føles det som et stort skridt at give alle i virksomheden en Mac? Begynd i mindre målestok med dem, der har størst behov for Apple-produkter til at udføre deres arbejde så godt som muligt.

 3. Få hjælp fra nyansatte

  En ny generation træder ind på arbejdsmarkedet lige nu. Den er vokset op med ny teknologi, og mange har en stor viden. Spørg dem, hvilke programmer de har brug for til at udføre et godt stykke arbejde.

Gør det frie valg nemt med Dustins portal

Med Dustins Choose IT portal får du et komplet værktøj og proces til at håndtere virksomhedens IT-aktiver og en integreret butik, hvor medarbejderne kan vælge deres eget IT-udstyr.

Læs mere om Dustins portal

Vil du se en demo af Dustins Choose IT portal?

Gør det frie valg nemt med Dustin’s portal. Du får et komplet værktøj og proces til at håndtere virksomhedens IT-aktiver og en integreret butik, hvor medarbejderne kan vælge deres eget IT-udstyr. I demoen vil du blive klogere på:

 • Hvilke features der er i portalen
 • Hvilke fordele der er for medarbejderne
 • Hvilke fordele der er for administratoren

Sidst opdateret: 5 maj 2023

Tags