Arbejdsplads

Fra ti minutter til ti sekunder

Statistikker viser, at de fleste forsinkes på grund af tekniske problemer. Den gennemsnitlige forsinkelse er 10 minutter og 40 sekunder. Den tid synes Lenovo, at du skal bruge noget bedre.

I en ny undersøgelse fra Dimensional Research oplyste 78 procent af de adspurgte, at de for nylig havde oplevet frustrationer i forbindelse med mødelokaleteknologi – og øverst på listen over frustrationer var video og internet. Samtidig viser en undersøgelse fra Ovum, at de fleste videomøder forsinkes, og at det i gennemsnit tager mere end ti minutter at komme i gang med teknikken.

– Mange tror, at de er ene om at opleve disse problemer, men når vi er ude og tale med virksomhederne, forstår vi, at det er meget udbredt, siger Martin Sig, Smart Office-specialist hos Lenovo.

Stor mangel på mødelokaler

Mange genkender sikkert situationen, hvor man kommer ind i et lokale med en 55’’-skærm, højttalere, mikrofoner, et webkamera og et bundt med løse kabler. Udviklingen går i retning af flere mindre mødelokaler, og her er det særligt vigtigt, at teknikken fungerer, som den skal, og at de reserverede møder kan starte til tiden. Jo flere møder der er, desto dyrere bliver de ti minutter pr. møde.

– Der er stor mangel på mødelokaler hos alle virksomheder i dag, og selvom en virksomhed har femten mødelokaler, er det måske kun fem af dem, der er udstyret med video. Når de store lokaler bruges mindre, og vi i stedet samarbejder i de såkaldte huddle rooms, skal teknikken være på plads, og den skal være brugervenlig, siger Martin.

En ny mødelokaleløsning

For at gøre det nemmere at komme i gang med mødet har Lenovo udviklet Lenovo ThinkSmart Hub 500, som er en fleksibel universalløsning til Microsoft Teams Room System, som omfatter videokonferencer via Teams og Skype. ThinkSmart Hub 500 er forbundet til Active Directory, og derfor kan møderne reserveres som normalt via Outlook-kalenderen, og når mødet starter, skal man blot trykke på en knap.

– Rent teknisk er det en pc med operativsystemet Windows 10 IoT. Det betyder, at du kan gå direkte til mødet efter din frokost uden at skulle gå tilbage til dit skrivebord for at hente computeren. Du kan endda vise en PowerPoint-præsentation, hvis du lagt den ind i reservationen, siger Martin.

Designet så alle kan deltage

Lenovo ThinkSmart Hub 500 er velegnet til små og mellemstore mødelokaler og er designet, så alle kan deltage på lige fod. De indbyggede mikrofoner har en rækkevidde på mindst 2,5 meter, og den drejelige skærm indbyder til samarbejde.

– Til møder med over 8-10 deltagere er det let at udbygge systemet med mikrofoner, højttalere og ekstra skærme. Med to tilsluttede skærme kan du for eksempel vise en præsentation på den ene skærm og mødedeltagerne på den anden, siger Martin.

Det er en samlet løsning, og derfor bliver det lettere for kunden at fejlsøge og bruge support: – Hvis du bruger løsninger, der kombinerer produkter fra flere producenter, ved du ikke, hvem du skal kontakte, hvis det ikke fungerer. I og med at det er et Lenovo-produkt hele vejen, har du den samme support, uanset hvor du er i verden, siger Martin og afslutter:

– Vores mål er, at du kan lave de ti minutter om til ti sekunder.

Læs også:

Videomøder har aldrig været nemmere
Gør dine videokonferencer enklere med intelligente, indbyggede videoløsninger
Et nøje sammensat udvalg, der bare vokser
Tag dit eget møde med
Skærme til samarbejde

Fokus

Martin Sig

Smart Office-specialist hos Lenovo


Windows 10 Pro means business

24 april 2019

Tags