Fokus: Printere og printløsninger
Fokus: Printere og printløsninger.

Samsung om fremtidens trends

Apps i printeren, automatisk fejlsøgning med telefonen og personlige indstillinger, uanset hvor du befinder dig i verden. Ifølge Samsung-eksperten Pasi Koistinen er fremtidens printverden mobil.

Multifunktionsprintere har været populære i lang tid, da de ikke fylder særlig meget og fungerer som printer, scanner, fax og nu også som tablet i én. De er perfekte til både hjemmekontoret og virksomheden, og de findes som både laser- og blækprintere. De største multifunktionsprintere fra Samsung har en 10’’ skærm, som fungerer som en touch-skærm, hvor virksomheder blandt andet kan tilføje sit intranet, film og bladre mellem valgfrie apps.

- Grænsefladen i vores nyeste printere har en avanceret forhåndsvisning af præinstallerede apps som copy, send og box. Du kan desuden få direkte adgang til webben via Android-browseren, så du hurtigt kan printe hjemmesider uden brug af computer, forklarer Pase Koistinen, produktchef hos Samsung print.

Apps flytter ind i printeren

Takket være en helt ny platform, som Samsung lancerer i år, kan du skræddersy og tilslutte valgfrie apps til printeren. Den nye platform bygger på en åben arkitektur og betyder, at virksomheder kan skabe apps ud fra specifik software og tilslutte disse til printeren.

- Via Samsung Printing App-store kan man nemt downloade apps, der er specielt fremstillede til vores printere. I dag findes den nye platform i Samsungs største A4-printer og i vores A3-printere, siger Pasi Koistinen.

En personlig printer

Samsung arbejder på at gøre hverdagen så mobil og nem som muligt, uanset hvor du befinder dig. Hver bruger har sin egen ”My Page” med indstillinger og oversigt over sine print.

- Da vi desuden fremstiller telefoner, er vi på forkant, når det kommer til at skabe mobile funktioner til vores printere. Det skal altid være nemt at printe og scanne via mobiltelefonen eller tabletten, siger Pasi Koistinen.

Slip for serveren

En anden nyhed fra Samsung, ifølge Pasi, er en serverfri software, som betyder, at mindre virksomheder med op til ti printere, nu slipper for en server. - En af printerne fungerer som en server og kommunikerer med de andre. Det bliver både nemmere og billigere for virksomhederne.

Near Field Communication

Pasi næver desuden NFC, Near Field Communication, som en trend. Du placerer bare din smartphone eller tablet mod printerens NFC-mærke for nemt at kunne bruge flere forskellige printløsninger som brugerautentificering, sikker print, nem trådløs installation eller enhedskloning. Det sidste betyder, at du kan kopiere en indstilling til flere printere via din mobiltelefon.

- Det bliver en slags ”copy-paste”-version via mobilen, så du får de samme indstillinger på samtlige printere i netværket. Du foretager bare de installationer, som du vil have på en af dine printere, og kopierer indstillingerne til din mobiltelefon via NFC-mærket. Når du så placerer mobiltelefonen på den næste printer, kopieres indstillingerne helt automatisk, forklarer Pasi.

Hvis du får problemer med printeren, kan du også have gavn af NFC-funktionen. Appen Samsung Printing Diagnostic System foretager en automatisk fejlsøgning af printeren, hvis du placerer telefonen eller tabletten mod NFC-mærket. Derefter får du en video med instruktioner til, hvordan problemet skal løses.