Arbejdsplads

Videokonferencer og hjemmearbejde uden problemer

I dagens arbejdsliv skal vi nemt kunne samarbejde, selvom vi ikke sidder det samme sted. Logitech vil sørge for, at det fungerer problemfrit uden at koste for meget.

Sommetider sidder du måske på kontoret og arbejder, nogen gange derhjemme eller andre steder på farten. Flere og flere arbejder hjemmefra, og undersøgelser viser, at Sverige ligger i toppen af denne udvikling.

– Samtidig kan grundforudsætningerne for effektivt arbejde være dårligere i hjemmet end på en traditionel kontorplads. Vi vil hæve kvaliteten for det mobile arbejde med det rette udstyr. Hvis du bruger en god mus og tastatur, når du er på farten eller derhjemme, kan du være ligeså effektiv og produktiv som på kontoret, siger Andreas Erlingsjö, sælger hos Logitech.

Videoopkald for kreativitet

Uanset hvilket miljø, du befinder dig i, er det vigtigt, at du kan samarbejde effektivt med dine kollegaer. Videoopkald gør det nemmere, når du ikke er til stede på kontoret. Teknologien overvinder afstanden til kollegaerne, når du f.eks. arbejder hjemmefra, og lader jer samarbejde effektivt og være kreative sammen.

– Hvis man ser hinanden, forbedres samarbejdet, eftersom man får kropssproget og mimikken med. Et godt webkamera kan række langt, men Logitech tilbyder også produktet CC Connect. Det er et bærbart videokonferencesystem med genopladeligt batteri, og som er perfekt til små steder takket været sit alt-i-et-design. Kamera, højtalere og kontrolpanel samles i én enhed, som nemt tilsluttes til din mobiltelefon via Bluetooth.

Den nye tids mødelokale

Mødelokaler med video var længe noget, der både var dyrt og kompliceret, men nu fås omkostningseffektive løsninger, som nemt kan installeres og bruges i mindre mødelokaler, lounger eller køkkener. Samarbejdet mellem kontorer i forskellige byer kan forbedres, når videokonferenceteknologien forenkles. Før har man måske undgået at bruge denne type systemer af frygt for problemer. Når alt bare fungerer, kan det blive mere integreret i hverdagens arbejde.

– Forudsætningerne for et afslappet samarbejde på tværs af grænser, afdelinger og kontorer forbedres, når videokonferencer afdramatiseres. Logitech har f.eks. en løsning, hvor systemet starter af sig selv, når nogen går ind i mødelokalet. Derefter skal man kun bruge ét knaptryk for at gå i gang, siger Andreas Erlingsjö.

Sparer tid, penge og påvirkning på miljøet

At mødes digitalt, i stedet for fysisk, betyder, at man kan spare tid, omkostning og påvirkning på miljøet, eftersom man reducerer antallet af rejser. Det kan desuden være en glæde for mange medarbejdere at slippe for rejser.

– Omkostningen for et videokonferenceanlæg er sparet ind på én rejse med overnatning til Bruxelles. Eftersom systemerne er blevet billigere, er det blevet muligt at installere dem i flere lokaler. Når vi er ude ved virksomheder, starter de ofte med at have en ambition om at installere videokonferencesystemer i et eller to lokaler, for derefter at ende med 10 til 20 lokaler, afslutter han.

Læs også:

Bedre samarbejde
Whiteboard-tavlen har fået konkurrence

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags