Inspiration

Vi skal maksimere ressourcerne

I dagens forbrugssamfund er det ikke nok bare at gøre teknologierne mere miljøvenlige. Vi er også nødt til at forbruge mindre for at bekæmpe klimatruslen. Solutions har talt med Trisa Thompson, der er global ansvarlig for bæredygtighed hos Dell.


Hvilke er de største udfordringer inden for CSR de næste 10 år?

De direkte konsekvenser af klimaforandringerne bliver mere og mere åbenlyse. For at støtte de samfund, vi arbejder i, er vi nødt til at skabe effektivitet og maksimere de ressourcer, der findes, hvilket både udgør en udfordring og en mulighed. Der kræves fortsat fokus på begrænsninger og tilpasninger. Vi skal ændre de måder, vi designer og bygger vores produkter og løsninger på. Stærkere samarbejde er også afgørende for mere effektive klimatiltag.

En voksende udfordring for vores branche er affaldsproblemet. Verden producerede svimlende 41,8 mio. ton e-affald i 2014 (ifølge United Nations University Report). Endnu mere chokerende er det, at mindre end en sjettedel forventes genbrugt. Resten havner på lossepladser og depoter. Der kræves kollektive tiltag for at gøre det nemmere at genbruge. Vi skal designe til genbrug og skabe programmer og infrastrukturer til genbrug, hvor disse ikke findes.

Hvilke er de største drivkræfter til forandring?

Urbanisering og ­befolkningstilvækst ændrer forbrugsmønstrene. Verdens befolkning forventes at øges med en mia. mennesker inden 2025, og i de kommende 30 år vil middelklassen forøges med 3 mia. mennesker.


Hvad skal producenterne gøre for at opfylde forbrugernes krav?

Ifølge analysefirmaet Nielsen angiver 55 % af onlineforbrugere i over 60 lande, at de ville være villige til at betale mere for produkter og løsninger, der produceres af virksomheder, som arbejder for positive samfunds- og miljømæssige forandringer. Virksomhederne skal udarbejde langsigtede mål, der tillader udvikling for fremtiden og muliggør fleksibilitet i takt med, at kundernes krav forandres.

Dell har indsamlet 6,4 mio. ton e-affald

Trisa Thompson er President for Corporate Responsibility & Talent and Capabilities hos Dell og er ansvarlig for Dells globale filantropi og bæredygtighed. Dell har i deres 2020 Legacy of Good opsat 21 mål for, hvordan teknologi og viden skal kunne anvendes inden for koncernen, så det gør mest gavn for mennesker, samfund og miljø. Gennem deres globale ”takeback”-program har Dell indsamlet mere end 6,4 mio. ton e-affald siden 2008. Målet er at genbruge 90 mio. ton inden 2020.Tekst: Susanna Lindgren

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags