Inspiration

Checkliste: Vælg det rigtige grej til dit hjemmekontor

At sidde sammensunket i sofaen med computeren på skødet er nok hverdag for mange, når de arbejder hjemmefra. I hvert fald i første omgang. For alle, der arbejder hjemmefra regelmæssigt, ved, at man har brug for det rigtige udstyr, for at det kan kunne fungere i det lange løb – både for krop og sjæl.

For at optimere hjemmekontoret er der visse former for tilbehør, vi vil fremhæve lidt ekstra. Lad os begynde med de mest oplagte - tastatur og mus.

Ergonomiske modeller

Alle, der bruger flere timer om dagen foran en computer, bør vælge en form for ergonomisk løsning (det gælder selvfølgelig også på arbejdspladsen) for på denne måde at aflaste hænder og håndled. At bruge det indbyggede tastatur i den bærbare computer er ikke godt i det lange løb. Du har sikkert oplevet at mærke, hvordan det belaster dine håndled efter en lang arbejdsdag uden et rigtigt tastatur.

Desværre er der ingen deciderede "multitastaturer", der fungerer til for eksempel både kontorarbejde og spil. Hvis du vil spille sidst på arbejdsdagen – eller i kaffepausen – skal du derfor regne med, at du har brug for to separate tastaturer.

Microsoft og Logitech er eksempler på virksomheder, der har rigtig gode ergonomiske løsninger, både trådløse og kablede, men der er sandsynligvis også andre producenter, der tilbyder lignende løsninger. Hvad angår mus, er der såkaldte ergonomiske modeller. Afhængig af hvor meget du bruger musen i dit arbejde, så hjælper det ofte meget at finde en model, som den enkelte bruger er fortrolig med. Let eller tung, trådløs eller "kablet".

Vi kan ikke klare os uden et webcam

Det næste must i dag er en kameraløsning til digitale møder. Ofte bruger man stort set et hvilket som helst webcam, men alle, der har møder mere regelmæssigt, kan med fordel investere i en specielt tilpasset løsning, der indeholder funktioner som sporing af hvem, der taler, og som i samme fase også fanger og fokuserer på dennes stemme. Der findes også færdige løsninger til mødelokalet, hvor kamera, mikrofon og højttalere kombineres i en eller et par enheder.

Valget af skærm til det hybride hjemmekontor falder gerne på en model med så bred vifte af anvendelser som muligt. Skærmen skal trods alt fungere både til arbejde og underholdning. Her kan en ultrabred, buet skærm være et rigtig godt alternativ.

Rygtet om printerens død...

På trods af at mere og mere af vores arbejde foregår digitalt, hvilket også gælder validering af brugere og signering af dokumenter, så er der stadig behov for at kunne printe på papir. Det betyder, at et velfungerende hjemmekontor også kan have brug for en printer, gerne en multifunktionsenhed (MFP) med både printer og indbygget scanner. Selvfølgelig skal enheden være så energi- og printeffektiv som muligt. Epsons EcoTank-løsning med blæktanke i stedet for traditionelle patroner er en interessant løsning, der ofte giver lave printomkostninger, er ekstremt nem at betjene og understøtter fjernudskrivning fra en valgfri e-mail-klient, hvilket gør arbejdet effektivt, når du er på farten mellem forskellige lokationer. Da enhederne også har en lang levetid, er de gode set fra et miljømæssigt perspektiv på mere end én måde.

Glem ikke dit skrivebord – og bordlampe

To områder, der alt for ofte bliver glemt, er skrivebordet (den ægte vare, ikke det på computeren) og belysningen. Det, du vælger, kan spille en afgørende rolle for, hvor godt du vil trives på dit hjemmekontor. Et skrivebord, der er justerbart i højden, er naturligvis at foretrække for at kunne skifte mellem siddende og stående arbejde på denne måde. Derudover bør du forsøge at få så dybt et skrivebord som muligt, så du kan placere skærmen et stykke væk fra dig. Afhængigt af skærmens størrelse bør du sigte efter mindst en armslængdes afstand, gerne længere.

Gør arbejdspladsen komplet med en ergonomisk korrekt stol der også kan justeres i højden, men som frem for alt giver aflastning for albuerne, når man skriver eller arbejder med andre ting. Som sagt må man heller ikke glemme en god bordlampe. Fordi uanset loftsbelysningen har øjnene brug for et jævnt og naturligt lysbillede, især i den mørkere periode af året. Bordlampen skal ideelt set kunne justeres både i styrke og farvetemperatur. Der er mange, smarte lamper, der kan justere det sidstnævnte automatisk.

The cover of Dustin Solutions Magazine

Kan du lide denne artikel?

Artiklen kommer fra vores magasin Solutions. Her kan du læse hele magasinet i browseren.

Læs Solutions Magazine

Checkliste: tilbehøret til hjemmekontoret

Vælg det rigtige tilbehør til dit hjemmekontor

Se alle produkter

Sidst opdateret: 26 januar 2023

Tags