Vækst kræver fælles standarder

Norlandia Care Group ønskede at slippe af med det patchworktæppe af forskellige IT-løsninger, som blev brugt i deres børnehaver, plejehjem og patienthoteller, der ligger spredt over hele Norden og i Holland.

Som en af Nordens største og hurtigst voksende private omsorgsleverandører er det nødvendigt for Norlandia at have en organisation med arbejdsgange, som er tilpasset hurtig vækst og en geografisk spredt virksomhed.

Virksomhedens IT-struktur og indkøbsordninger kunne tidligere godt være en kilde til frustration. Efter at man har indgået en rammeaftale med Dustin, er IT-systemerne i stedet blevet en konkurrencefordel.

– Vi har fået en samlet platform med standardiserede løsninger. Blandt andet har vi gjort indkøbsprocedurerne mere professionelle, så hele ­processen foregår gnidningsløst, fortæller Lars Petter Østlie, som er Area Manager hos Norlandia Care.

Norlandia er inde i en vækstfase, hvor man opkøber og etablerer flere og flere børnehaver, plejehjem og patienthoteller i Norden og i Holland. De færreste af de nye institutioner har gode, etablerede indkøbsprocedurer mht. IT-udstyr, når de bliver en del af koncernen.

Omkostningseffektive løsninger

Behovene er blevet løst hen ad vejen med mange billige, men ofte uhensigtsmæssige, småløsninger fra forskellige IT-forretninger beregnet til forbrugermarkedet.

– Hos Dustin har vi fået en aftale med gode priser og vores egen indkøbscentral med løsninger, som er specialtilpasset vores systemer og vores behov. Det er meget nemmere for både vores gamle og nye medarbejdere at forholde sig til, siger Østlie.

Der er igangsat et projekt for at implementere tjenesten Print On Demand. Løsningen vil spare virksomheden mange penge. Dustin holder løbende øje med blæk og tonere samt med, hvordan virksomhedens printere har det, og sørger for, at hele printerparken altid er klar til brug. Efterhånden som behovet opstår, bliver printerparken udskiftet med HP’s nye, billige og meget driftssikre løsning: PageWide.

– Vi valgte Dustin, bl.a. fordi vi ville have en skandinavisk leverandør, som også kunne garantere pålidelighed og omkostningseffektive løsninger. Vi er meget glade for, at vi også har fået en leverandør, som kan bidrage til udviklingen og den fortsatte effektivisering af vores IT-infrastruktur. Vi oplever Dustin som en samarbejdspartner, der kan give os indspark mht. ændringer og nye løsninger på udfordringer, inden de udvikler sig til at blive et problem for os, siger Lars Petter Østlie.

Sådan blev det muligt

UDFORDRING

At finde en leverandør, som opfylder alle kravene til leverancer, innovation og service.

LØSNING

Definerede standarder og egen indkøbscentral.

EFFEKT

God brugeroplevelse og ringe behov for support.

Norlandia Care AS

  • Omkring 5.800 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Holland og omsatte i 2016 for rundt regnet 3 milliarder kroner.
  • 132 børnehaver, 39 plejehjem og 3 patienthoteller.
  • Hovedkontor i Oslo.
  • Ejes af de to norske grundlæggere, Kristian og Roger Adolfsen.

Tekst: Atle Abelsen
Foto: Bård Gudim

Vil du vide mere?

Besøg dustin.dk/print eller kontakt print@dustin.dk

Læs også: Billigere, raskere og sikrere utskrift

Smart og gennemtænkt – 5 tasker til dine gadgets

Dustin,

En smart og praktisk taske til at transportere computer og tilbehør gør arbejdsdagen både lettere og sjovere. Her er fem favoritter med forskellige indretninger, men som alle er både smarte og funktionelle.

19 januar 2018

Bæredygtig mobilitet

Dustin,

Når det gælder køb af computere til elever og lærere, er der mange parametre, man skal have med i sine overvejelser. Valget skal være godt ud fra et bæredygtighedsperspektiv samtidigt med, at produktet skal have den rette pris, kvalitet og performance. Det er heldigvis muligt at få hele ligningen til at gå op og matche bæredygtighedskriterier med de øvrige krav.

3 januar 2018

En digital værktøjskasse til skolen

Dustin,

De rette digitale hjælpemidler er en forudsætning for at kunne opnå Skolverkets ambitiøse digitaliseringsmål. Nye Microsoft 365 samler kraftfulde værktøjer til produktivitet, samarbejde og sikkerhed.

2 januar 2018

Sprogundervisning 2.0

Dustin,

Digitaliseringen af skolen har taget store skridt fremad her på det sidste. Det bliver mere og mere almindeligt med digitale læremidler i skolerne, men hvilke fordele kan de give i f.eks. sprogundervisningen? Det spørgsmål stillede vi Anna Nyman, som arbejder hos Nationalencyklopædien (NE) med udvikling af digitale læremidler i sprog.

2 januar 2018

R3 Entreprenør: Dustin får vores IT til at fungere

Dustin,

Kompetent rådgivning og praktisk support er afgørende, når en mellemstor entreprenørvirksomhed med en trimmet administration skal foretage digitale kvantespring.

15 december 2017

IT som en service lader dig fokusere på kerneforretningen

Dustin,

Alle virksomheder kan vokse med de rette digitale værktøjer. De fleste vil gerne maksimere udbyttet men slippe for at bekymre sig om IT-problemer. Derfor stiger efterspørgslen på IT som en service, hvor andre sørger for, at alt fungerer, som det skal.

15 december 2017