Vækst kræver fælles standarder

Norlandia Care Group ønskede at slippe af med det patchworktæppe af forskellige IT-løsninger, som blev brugt i deres børnehaver, plejehjem og patienthoteller, der ligger spredt over hele Norden og i Holland.

Som en af Nordens største og hurtigst voksende private omsorgsleverandører er det nødvendigt for Norlandia at have en organisation med arbejdsgange, som er tilpasset hurtig vækst og en geografisk spredt virksomhed.

Virksomhedens IT-struktur og indkøbsordninger kunne tidligere godt være en kilde til frustration. Efter at man har indgået en rammeaftale med Dustin, er IT-systemerne i stedet blevet en konkurrencefordel.

– Vi har fået en samlet platform med standardiserede løsninger. Blandt andet har vi gjort indkøbsprocedurerne mere professionelle, så hele ­processen foregår gnidningsløst, fortæller Lars Petter Østlie, som er Area Manager hos Norlandia Care.

Norlandia er inde i en vækstfase, hvor man opkøber og etablerer flere og flere børnehaver, plejehjem og patienthoteller i Norden og i Holland. De færreste af de nye institutioner har gode, etablerede indkøbsprocedurer mht. IT-udstyr, når de bliver en del af koncernen.

Omkostningseffektive løsninger

Behovene er blevet løst hen ad vejen med mange billige, men ofte uhensigtsmæssige, småløsninger fra forskellige IT-forretninger beregnet til forbrugermarkedet.

– Hos Dustin har vi fået en aftale med gode priser og vores egen indkøbscentral med løsninger, som er specialtilpasset vores systemer og vores behov. Det er meget nemmere for både vores gamle og nye medarbejdere at forholde sig til, siger Østlie.

Der er igangsat et projekt for at implementere tjenesten Print On Demand. Løsningen vil spare virksomheden mange penge. Dustin holder løbende øje med blæk og tonere samt med, hvordan virksomhedens printere har det, og sørger for, at hele printerparken altid er klar til brug. Efterhånden som behovet opstår, bliver printerparken udskiftet med HP’s nye, billige og meget driftssikre løsning: PageWide.

– Vi valgte Dustin, bl.a. fordi vi ville have en skandinavisk leverandør, som også kunne garantere pålidelighed og omkostningseffektive løsninger. Vi er meget glade for, at vi også har fået en leverandør, som kan bidrage til udviklingen og den fortsatte effektivisering af vores IT-infrastruktur. Vi oplever Dustin som en samarbejdspartner, der kan give os indspark mht. ændringer og nye løsninger på udfordringer, inden de udvikler sig til at blive et problem for os, siger Lars Petter Østlie.

Sådan blev det muligt

UDFORDRING

At finde en leverandør, som opfylder alle kravene til leverancer, innovation og service.

LØSNING

Definerede standarder og egen indkøbscentral.

EFFEKT

God brugeroplevelse og ringe behov for support.

Norlandia Care AS

  • Omkring 5.800 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Holland og omsatte i 2016 for rundt regnet 3 milliarder kroner.
  • 132 børnehaver, 39 plejehjem og 3 patienthoteller.
  • Hovedkontor i Oslo.
  • Ejes af de to norske grundlæggere, Kristian og Roger Adolfsen.

Tekst: Atle Abelsen
Foto: Bård Gudim

Vil du vide mere?

Besøg dustin.dk/print eller kontakt print@dustin.dk

Læs også: Billigere, raskere og sikrere utskrift

GUIDE: Sådan skabes en god mødekultur

Dustin,

Møder kan være enormt inspirerende eller de kan være spild af tid og energi. Alt afhænger af, hvordan deltagerne samarbejder. Du kan eventuelt overveje følgende for at forbedre dine møder.

19 juni 2018

TIPS: Takt og tone for videomøder

Dustin,

Videomøder sparer både tid og miljømæssige ressourcer. Men de medfører også nogle udfordringer. Her er ekspertens bedste tips til et godt, digitalt møde.

11 juni 2018

Perfekt lyd på jobbet

Dustin,

Musik sætter gang i selv den kedeligste opgave og giver energi til arbejdsdagen. Med et par støjreducerende hovedtelefoner kan du desuden lukke omgivelsernes larm ude, så du virkelig kan fokusere. Og om fredagen kan man skabe den rette weekend stemning, når man sætter den trådløse højtaler frem. Her er seks tekniktips, der kan give dig rigtig god lyd på jobbet.

21 maj 2018

Færre IT-problemer giver Veksthuset mere tid til at arbejde

Dustin,

Det norske vikarbureau Veksthuset har fået en lettere hverdag med Dustin. Nu kan de bruge mere til på deres kerneforretning.

18 maj 2018

Opdag risiciene – inden de opstår

Dustin,

For værdipapirselskabet Aktiv Finans er sikkerhed alfa og omega. Med Dustin som samarbejdspartner har selskabet fået en tryg og effektiv IT-løsning.

18 maj 2018

Derfor bør du satse på leasing

Dustin,

At lease virksomhedens IT-produkter frigiver kapital, gør det nemt at budgettere, og desuden er det bæredygtigt. Men der er nogle ting, du bør tage med i dine overvejelser.

17 maj 2018