Vækst kræver fælles standarder

Norlandia Care Group ønskede at slippe af med det patchworktæppe af forskellige IT-løsninger, som blev brugt i deres børnehaver, plejehjem og patienthoteller, der ligger spredt over hele Norden og i Holland.

Som en af Nordens største og hurtigst voksende private omsorgsleverandører er det nødvendigt for Norlandia at have en organisation med arbejdsgange, som er tilpasset hurtig vækst og en geografisk spredt virksomhed.

Virksomhedens IT-struktur og indkøbsordninger kunne tidligere godt være en kilde til frustration. Efter at man har indgået en rammeaftale med Dustin, er IT-systemerne i stedet blevet en konkurrencefordel.

– Vi har fået en samlet platform med standardiserede løsninger. Blandt andet har vi gjort indkøbsprocedurerne mere professionelle, så hele ­processen foregår gnidningsløst, fortæller Lars Petter Østlie, som er Area Manager hos Norlandia Care.

Norlandia er inde i en vækstfase, hvor man opkøber og etablerer flere og flere børnehaver, plejehjem og patienthoteller i Norden og i Holland. De færreste af de nye institutioner har gode, etablerede indkøbsprocedurer mht. IT-udstyr, når de bliver en del af koncernen.

Omkostningseffektive løsninger

Behovene er blevet løst hen ad vejen med mange billige, men ofte uhensigtsmæssige, småløsninger fra forskellige IT-forretninger beregnet til forbrugermarkedet.

– Hos Dustin har vi fået en aftale med gode priser og vores egen indkøbscentral med løsninger, som er specialtilpasset vores systemer og vores behov. Det er meget nemmere for både vores gamle og nye medarbejdere at forholde sig til, siger Østlie.

Der er igangsat et projekt for at implementere tjenesten Print On Demand. Løsningen vil spare virksomheden mange penge. Dustin holder løbende øje med blæk og tonere samt med, hvordan virksomhedens printere har det, og sørger for, at hele printerparken altid er klar til brug. Efterhånden som behovet opstår, bliver printerparken udskiftet med HP’s nye, billige og meget driftssikre løsning: PageWide.

– Vi valgte Dustin, bl.a. fordi vi ville have en skandinavisk leverandør, som også kunne garantere pålidelighed og omkostningseffektive løsninger. Vi er meget glade for, at vi også har fået en leverandør, som kan bidrage til udviklingen og den fortsatte effektivisering af vores IT-infrastruktur. Vi oplever Dustin som en samarbejdspartner, der kan give os indspark mht. ændringer og nye løsninger på udfordringer, inden de udvikler sig til at blive et problem for os, siger Lars Petter Østlie.

Sådan blev det muligt

UDFORDRING

At finde en leverandør, som opfylder alle kravene til leverancer, innovation og service.

LØSNING

Definerede standarder og egen indkøbscentral.

EFFEKT

God brugeroplevelse og ringe behov for support.

Norlandia Care AS

  • Omkring 5.800 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Holland og omsatte i 2016 for rundt regnet 3 milliarder kroner.
  • 132 børnehaver, 39 plejehjem og 3 patienthoteller.
  • Hovedkontor i Oslo.
  • Ejes af de to norske grundlæggere, Kristian og Roger Adolfsen.

Tekst: Atle Abelsen
Foto: Bård Gudim

Vil du vide mere?

Besøg dustin.dk/print eller kontakt print@dustin.dk

Læs også: Billigere, raskere og sikrere utskrift

Denne artikel er tagget med

GUIDE: Det perfekte mødelokale

Konferencerummet er omdrejningspunktet for samarbejde på arbejdet. Og et rigtigt godt og velfungerende konferencerum kan gøre arbejdsdagen effektiv, kreativ og rar. Her er hvad, du skal tænke på for at få et mødelokale, der passer til dine behov.

13 november 2018

Whiteboard-tavlen har fået konkurrence

Hvis den digitale touchskærm skal blive en selvfølge i mødelokalet ligesom den vellidte whiteboard-tavle, skal den være ligeså intuitiv og nem at bruge, mener John Lindén, Group Manager Display hos Samsung.

12 november 2018

Videokonferencer og hjemmearbejde uden problemer

I dagens arbejdsliv skal vi nemt kunne samarbejde, selvom vi ikke sidder det samme sted. Logitech vil sørge for, at det fungerer problemfrit uden at koste for meget.

12 november 2018

Bedre samarbejde

I dag går tendensen i retning af at man vil have både lyd og video i alle mødelokaler enten ved hjælp af fast installerede systemer eller mobilt videomødeudstyr.

9 november 2018

5 bærbare computere til alle formål

Uanset hvad du prioriterer højest; størst ydeevne, laveste vægt eller en hårdfør bærbar, der tåler al slags vejr, så findes der en computer til dig. Vi har udvalgt fem forskellige, bærbare computere, der passer til de fleste tænkelige behov.

18 oktober 2018

GUIDE: Sådan skabes en god mødekultur

Møder kan være enormt inspirerende eller de kan være spild af tid og energi. Alt afhænger af, hvordan deltagerne samarbejder. Du kan eventuelt overveje følgende for at forbedre dine møder.

19 juni 2018