Inspiration

USB Type C overalt og mere kraft end nogensinde i alle formater

Det er ikke nogen nyhed, at Taiwan og Taipei er et mekka for computere og teknologi. Hvis du kigger på dine tech-produkter i hjemmet, er flere af dem formentlig markeret med ”Made in Taiwan”, men messen har også en masse nyheder, der henvender sig til både små og store virksomheder. Vi har besøgt en af verdens største messer inden for computerteknologi og set nærmere på de B2B-trends og produkter, som har domineret årets Computex-messe.

USB Type C og trådløs teknologi former den mobile arbejdsmåde

At en tilslutningskontakt ville lave et stort indtryk på en tech-messe som Computex, havde kun få regnet med, men det er lige præcis det, USB C bliver ved med at gøre. Tilslutningen, som har målet om at blive den første, rigtige universelle USB-kontakt, gennemsyrer messegulvet med en masse tilbehør og hele visioner om, hvordan du kan arbejde med en moderne, bærbar workstation.

I takt med, at flere computere i større grad udstyres med kontakten - eller springer andre tilslutninger over til fordel for USB Type C - ser vi også et hav af adaptere, hubs og dockingstationer. Det, kombineret med endnu bedre performance i mindre, bærbare computere, hvisker om en snar fremtid, hvor det måske er normen at smide den stationære workstation ud og i stedet arbejde på en smart bærbar eller hybridcomputer, som du derefter tilslutter til skærm, opladning og tilbehør med ét kabel.

Et USB Type C-kabel skal være det eneste, du skal bruge for at forvandle din bærbare enhed til en komplet stationær workstation.

Andre kabelproblemer kan også løses med en stigende mængde af trådløs teknologi. I dag understøtter majoriteten af de største mobiltelefonproducenter trådløs opladning via Qi, og det kan ses på udvalget af trådløst tilbehør. Det moderne kontor har derfor ikke bare erstattet kabeljunglen med én kontakttype, de har også fjernet kablerne helt til din mobiltelefon for et smartere, mere ryddeligt skrivebord. Allerede i dag er det muligt at benytte disse teknologier, men i år markerer Computex tydeligt hvilken vej, det mobile kontor har valgt at gå.

Bærbare workstations og flere kerner end nogensinde

En bærbar computer, som har skullet erstatte din stationære workstation, har traditionelt set altid været større end en almindelig bærbar maskine. De nyere generationer betyder, at du får plads til mere i et format, der er mere skånsomt ved ryggen ved transport og for øjnene ved brug.

En udvikling, som for alvor giver brændstof til den udvikling, er Intels og AMD's mobile processorer, som nu kan fås med fire fysiske kerner i et tyndt Ultrabook-format. Eller, som Intel debuterer med på messen i form af den mobile Core i9, op til seks kerner i et imponerende tyndt format. Adgangen til flere kerner i en ultrabærbar computer giver helt nye muligheder for, hvad du kan udrette på farten, hvis du f.eks. arbejder med udvikling eller medieproduktion. Som konsekvens har tidligere, allerede kraftfulde stationære workstations kunnet ride på samme bølge for at få flere kerner og dermed klare parallelle belastninger på en måde, som før kun har været forbeholdt servere og supercomputere. Noget, både AMD og Intel viste med eftertryk ved at lancere 32-kernede AMD Ryzen Threadripper 2-processorer og en kompressorkølet 28-kernet Core i9-processor. Begge processormodeller henvender sig til kraftfulde stationære workstations.

Mere end bare performance

Samme udvikling, der giver imponerende performance i det bærbare premium-segment, betyder også, at du får mere performance for pengene end nogensinde før. Alle har ikke samme behov for ekstra funktioner i sin bærbare computer, og har man brug for performance, kan man få masser af det til en rimelig pris i årets computere. Det er ikke mindst den hårde konkurrence mellem Intel og AMD i samtlige performance-segmenter, som gør, at der er flere og mere kraftfulde valgmuligheder end nogensinde.

Parallelt med performance-udviklingen i de bærbare computere, er der stadig en stabil udvikling af den måde, du kan bruge computeren på. Nye funktioner og løsninger forsøger at effektivisere dit arbejde med mere end hurtigere beregninger, og de forsøger at tænke ud af boksen.

Med Zenbook Pro-seriens integrerede ”ScreenPad” vil ASUS ændre, hvordan du arbejder med dine produktive applikationer.

Et praktisk eksempel fra messegulvet er ASUS’ kommende bærbare premium-computere i Zenbook Pro-serien. Computerne, som fås i to størrelser, har 15’’-modellen ZenBook Pro 15 som fokusmodel som en af markedets første tynde Ultrabook-modeller med sekskernet Intel Core i9-processor i kabinettet. Det, der fanger vores interesse, er den nye touchpad, som ASUS kalder for ”ScreenPad”. I stedet for en traditionel touchpad har man valgt at bruge en hel touchskærm i computerens nederste del, som kan fungere som et ekstra, grafisk værktøjsfelt til produktivitetsprogrammer - du kan ganske enkelt bruge mere af computeren, når du arbejder og få plads til andet på den store skærm ved at bruge touchpaden som aflastning.

Computex viser, at virksomheder har flere valgmuligheder end nogensinde før. Ultrabærbare workstations med dockingfunktioner i den ene ende og traditionelle skrivebordscomputere med serverlignende performance i den anden. Samtidigt bliver man ved med at arbejde mod en trådløs fremtid med mere innovative produktivitetsværktøjer.

computex logo

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags