Bæredygtighed

Uddannelse giver bedre arbejdsvilkår hos HP

Med uddannelser og udviklingsprogrammer på sine fabrikker skaber HP en mere ansvarsfuld produktion gennem hele værdikæden. Fabriksinspektionerne er bare første del af arbejdet, mener chefen for bæredygtighed, Hans Wendschlag.

Hardwaregiganten HP har en adfærdskodeks eller code of conduct, som alle underleverandører forventes at leve op til. Der gennemføres regelmæssigt inspektioner på fabrikkerne for at opdage problemer eller mangler i produktionen og arbejdsforholdene.

Men det er tiden imellem inspektionerne, der kan udgøre den virkelige forskel, mener HP’s chef for bæredygtighed, Hans Wendschlag.

‒ En fabriksinspektion er som en fotosession, der afholdes hvert år eller hvert andet år. Men hvis der ikke gøres noget i tiden ind imellem, kan der nå at ske meget i virksomheden, siger han.

Formålet er at sikre arbejdsforholdene og forbedre vilkårene

HP gennemfører derfor årligt en række uddannelser og kompetenceudviklingsprogrammer blandt underleverandørerne, ofte på selve fabrikkerne. Formålet er at sikre arbejdsforholdene, forbedre vilkårene for arbejderne og skabe en ansvarsfuld produktion gennem hele værdikæden. Frem til år 2015 havde selskabet uddannet mere end 78.000 fabriksarbejdere verden over, og i dag er flere sideløbende uddannelser og programmer i gang.

‒ Vi har blandt andet uddannelser inden for sundhed og sikkerhed, og vi har desuden særlige programmer målrettet mod kvindelige fabriksarbejdere og migrantarbejdere, siger Hans Wendschlag.

Hans Wendschlag, chef for bæredygtighed hos HP, understreger vigtigheden af intern kommunikation

Og uddannelserne har givet resultater. Blandt underleverandører, som har gennemgået mindst et uddannelsesprogram i årene fra 2013 til 2015, er inspektionsresultaterne forbedret med 15 % i gennemsnit.

‒ Et af de vigtigste punkter, ikke mindst i Kina, hvor vi har stor produktion, har været at forklare, hvorfor det er vigtigt med kommunikation mellem ledelse og medarbejdere, siger Hans Wendschlag.

Læs også Inspektion skaber bedre arbejdsforhold

Indsats med resultater

  • HP har produktionsfaciliteter i tredive lande på seks kontinenter. Der er flest fabrikker i Kina efterfulgt af USA, Israel, Singapore og Taiwan.
  • Mellem 2007 og 2015 har HP uddannet over 78.000 medarbejdere i 16 lande for at styrke arbejdsforholdene på fabrikkerne.
  • Uddannelserne har blandt andet handlet om antidiskriminering, arbejdsret, motivation, sundhed og ledelse.
  • Blandt de underleverandører, som har deltaget i mindst et uddannelsesprogram, er inspektionsresultaterne i gennemsnit forbedret med 15 % mellem 2013 og 2015.

Tekst: Kristin Djerf

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags