Bæredygtighed

Opfyld dine bæredygtighedsmål med smarte IT-valg

For mange virksomheder begynder bæredygtighed at være et krav snarere end gode hensigter. Den gode nyhed er, at det ikke behøver at være svært eller tidskrævende at opfylde kravene. Her kan IT hjælpe.

Det kan være svært at finde rundt i det store udvalg af bæredygtige IT-løsninger. Det kan hurtigt blive overvældende, hvis opgaven overlades til den enkelte. Derfor er det en god hjælp at finde virksomheder, der skaber grundlag for cirkulære, ansvarlige og klimaneutrale IT-løsninger. Lenovo leverer bærbare computere, der er fremstillet af genanvendte materialer, og som prikken over i'et hjælper de dig med at kompensere for CO2-aftrykket fra dit køb.

Men hvad bør du helt præcist have i tankerne, når du vil træffe bæredygtige IT-valg?

Køb cirkulære produkter

Vidste du, at størstedelen af udledningen fra bærbare computere kommer fra produktionen? Derfor giver det god mening at træffe et mere bæredygtigt valg, når man køber en ny enhed. Lenovo vil gøre valget nemmere for dig og hjælpe dig på din rejse. Nogle eksempler på Lenovos indsats inden for bæredygtighed er genanvendt aluminium, nedbrydelige emballager og PC-dele, der kan repareres. På den måde ønsker Lenovo at maksimere genanvendelsen og minimere deres produkters CO2-fodaftryk.

Vi ønsker, at vores samfund får en grønnere fremtid. Den fremtid kommer nærmere, når det er let for alle at skaffe bæredygtige IT-løsninger.

– For en virksomhed som Dustin handler det om, hvilke typer produkter vi tilbyder vores kunder. Hvor meget genbrugsmateriale bruges der under fremstillingen, kan de repareres, hvordan kan de genanvendes, eller kan kravet opfyldes med service, siger Sandra Klackenborn, Head of Sustainability hos Dustin.

Lenovo Thinkpad Z

En serie designet til forandring og fremstillet med fokus på bæredygtighed.

Se nærmere her

Enkel kompensation

Vil du vide mere om dine nye computeres CO2-fodaftryk? Lenovo har regnet det ud for dig. Deres CO2 Offset Service giver dig et estimat over udledningerne og mulighed for at kompensere dem sammen med dit køb – blot ved ét klik på en knap. De forventede CO2-udledninger omfatter produktion, transport og op til fem års brug. Kompensationen er direkte forbundet med de produkter, du har besluttet at købe. Det betyder, at du får en individuel pris for hver model og et certifikat, der viser, hvor meget du har kompenseret for.

- Vi vil gerne gøre ting så nemme som overhovedet muligt for vores kunder. Det er derfor, at CO2 Offset Servicen er inkluderet i hardware-transaktionen og er direkte koblet til købte produkter, siger Stefan Larsen, Global Head of Sustainability Services hos Lenovo.

Derefter investerer Lenovo pengene i grønne energiprojekter som f.eks. solceller, vindmøller og biomasseenergi. Dette gøres ved at købe såkaldte Carbon Credits i UN klimakompenserede projekter. Virker det ikke lidt nemmere at leve op til ansvaret på den måde?

Få mere at vide om tjenesten

Genanvend for at forlænge produktets levetid

Når dine engang nye og skinnende produkter på et tidspunkt bliver forældede, bør de ikke ende på lossepladsen. Ofte kan de stadig repareres og gives videre. Her kan Dutins Takeback-tjeneste hjælpe med at give dine gamle enheder et nyt liv – enten ved at reparere dem til videresalg eller genbruge deres værdifulde materialer.

– Takeback kan indgå som en del af IT-investeringen og forlænge produkternes levetid. På den måde kan man undgå CO2-udledninger eller udvinding af nye mineraler til fremstilling af nye produkter, siger Sandra Klackenborn.

Når du vælger at sende dine enheder til Takeback, tager vi os af det hele: Vi sletter alle oplysninger på sikker vis, reparerer enhederne og sælger dem videre. Hvis produktet ikke kan sælges videre, vil værdifulde materialer blive genanvendt.

Læs, hvordan Takeback fungerer

En cirkel vender på et tidspunkt tilbage til udgangspunktet. Derfor kan du følge de samme trin, når du skal opgradere dine enheder senere.

Sidst opdateret: 10 januar 2023

Tags