Arbejdsplads

Trådløs kommunikation til det moderne kontorlandskab

I de senere år har trenden bevæget sig hen imod store, åbne kontorlandskaber. I det åbne kontorlandskab er det nemmere at samarbejde med hurtig kommunikation, men udviklingen stiller også nye krav til den teknologi, vi bruger.

- Når vi bygger nye kontorer, er de stort set altid store og åbne. Den åbne planløsning fremmer samarbejde og fællesskab, men der er også udfordringer, siger Lars Andersen, Senior Channel Account Manager hos Jabra.

Som eksempler på udfordringer i det moderne kontorlandskab, nævner Lars; høj lydstyrke, og at store afstande kan føre til, at dit trådløse Bluetooth-headset mister kontakten på vej til printeren eller kaffemaskinen.

Dette er faktorer, som Jabra fokuserede på, da de udviklede sit seneste headset Jabra Engage 75. De store og bløde ørepuder lukker baggrundsstøj ude, og ved at bruge DECT-teknologi (digital enhanced cordless telecommunication) har de en rækkevidde på op til 150 meter.

- Eftersom du har så lang og stabil en rækkevidde, kan du bevæge dig på en helt anden måde. Du kan tale med dine kollegaer i stedet for at sidde ved et skrivebord dagen lang. I dag er det vigtigt hurtigt at kunne besvare sine kunders spørgsmål. Hvis du får et spørgsmål, du ikke kan besvare, er det en fordel at kunne gå hen til en kollega og spørge, i stedet for at skulle vende tilbage til kunden, siger Lars.

Passiv støjreducering og musik i HiFi-kvalitet

Et headset med god passiv støjreducering er vigtigt, så vi kan fokusere på vores arbejdsopgaver. Det er heller ikke ualmindeligt, at vi bruger musik for at lukke omverdenen ude. Det er noget, Jabra har husket på.

- Vores tidligere headset med DECT-teknologi var meget godt til samtale, men eftersom vi ved, at mange gerne vil have baggrundsmusik, imens de arbejder, vil vi, at de skal kunne bruge samme headset til både opkald og musik. Med stereoversionen af Jabra Engage kan du høre trådløs musik i HiFi-kvalitet.

Fra store kontorlandskaber til små mødelokaler

Den trådløse DECT-teknologi kræver, at du har en base på dit skrivebord. Basen fungerer som en sender, og det er også her, du oplader dit headset.

Samtidigt med, at vi bevæger os hen imod åbne kontorlandskaber, er der også en anden stor trend inden for kontorer - nemlig flere og flere mindre mødelokaler, såkaldte huddle rooms, som bruges til hurtige onlinemøder eller brainstorming og sparring med kollegaer.

- Hvis du f.eks. har brug for at gå lidt væk for at ringe, kan du nemt tage et almindeligt USB-kabel med og forvandle det trådløse headset til et med kabel. Du kan også hurtigt tilslutte dit headset til en kollegas base for at lytte med eller foretage spontane gruppeopkald ved at placere det i kollegaens base, afslutter Lars.

Fokus

Lars Andersen

Senior Channel Account Manager hos Jabra

Læs også:

Arbejd og samarbejd mere effektivt i Teams

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags