Arbejdsplads

Arbejd og samarbejd mere effektivt i Teams

Der er sket et skred i vores måde at arbejde, samarbejde og kommunikere med hinanden på. At Microsoft Teams er Microsofts hurtigst voksende virksomhedsapplikation nogensinde, er om noget et bevis på, at markedet har længtes efter nye innovative redskaber, som kan tage vores samarbejde til nye højder.

De seneste år har vi set en tydelig udvikling fra individuel produktivitet til teambaseret. Faktum er, at 86 procent af alle virksomhedsledere oplyser, at manglen på samarbejde og effektiv kommunikation er den primære årsag til, at ting går galt.

- 65 procent af virksomhederne har indset, at de er nødt til at gå fra et hierarkisk verdenssyn til et teambaseret. Halvdelen af dem har enten implementeret et webbaseret værktøj til dette eller oplyser, at de har planer om det, men kun 7 procent føler sig klare til det. De ved, at der er brug for forandring, men de ved ikke hvordan, siger Justin Slane, Enterprise Sales Director hos Microsoft.

Som Enterprise Sales Director arbejder Justin sammen med Microsofts partnere for at øge salget af Microsoft Teams Rooms-kompatible enheder. Det vil sige kameraer, højtalere og andet udstyr til mødelokaler, som er udviklet til at fungere sammen med Microsofts Teams-platform.

Den hurtigst voksende virksomhedsapplikation i Microsofts historie

Justin behøver ikke at klage over, at han har for lidt at lave. Microsoft Teams har vist sig at være den hurtigst voksende virksomhedsapplikation i Microsofts historie, hvilket er opsigtsvækkende med tanke på de fremgange, virksomheden har haft i løbet af årene. Over 500.000 virksomheder bruger i dag Teams, og af dem har 233 mere end 10.000 brugere.

- For mange virksomheder er Microsoft Teams svaret på dette ”hvordan”. Det er en hub til samarbejde i Office 365, hvor du kan chatte, dele filer, holde møder og integrere stemme og video. Det er samtidig en platform, hvor du kan integrere tredjeparts apps og egne applikationer. Lige nu ser vi, at medarbejdere bruger en stadig større del af deres arbejdsdag i Teams - uanset branche.

Et møde er mere end at være til stede i et lokale

Før arbejdede den typiske Office 365-bruger i Outlook, Word, Excel og PowerPoint, men i takt med at nye generationer er blevet en del af arbejdsstyrken, er der sket et skred i måden, vi samarbejder på. Et godt eksempel på, hvordan Microsofts cloud-tjenester hænger sammen med den moderne måde at arbejde på, er, hvordan Microsoft ser mødet som en proces, og hvordan Teams er designet til at tage brugeren igennem denne proces.

- Mødet er også det, der sker før og efter. Når en mødeinvitation sendes ud, kan du vedhæfte en agenda, så alle kan møde op og være forberedte. Efter mødet kan du gå tilbage til flowet i Teams og se, hvad der blev sagt, hvilke filer der blev delt og se den endelige konklusion. Hvis du har misset et møde, kan du på samme måde gå tilbage og se, hvad du gik glip af og give feedback.

På spørgsmålet til de teknologiske fremskridt, som vil forandre vores møder i fremtiden, svarer Justin uden at blinke.

- AI og machine learning dukker op i al teknologi, inklusive Microsoft 365. Uanset om det handler om oversættelse i realtid, at integrere en fysisk whiteboard-tavle i mødet, ansigtsgenkendelse eller at udvælge det vigtigste, du missede i dit Teams-flow.

Dette er kun begyndelsen

Lige nu er der mere end 60 millioner mødelokaler rundt omkring i verden, men kun 15 procent af dem er udstyret med video. I takt med at løsningerne bliver enklere og mere omkostningseffektive, tror Justin, at det næste trin for mange virksomheder er at videoudstyre deres mødelokaler og gøre dem til Microsoft Teams Rooms. I den udvikling spiller hardware en vigtig rolle.

I dag har mange producenter designet produkter med Teams-certificering. Blandt andet mødelokale-computere fra HP og Lenovo samt lyd- og billedprodukter fra Logitech og Konftel.

- Fremtiden er spændende, men for at vi skal kunne tage del i den nye måde at arbejde på, er du nødt til at forstå, hvad du kan vinde ved at forandres. For nye personer, der kommer ind i arbejdsstyrken, er AI, machine learning og video en selvfølge. De forstår, hvad samarbejde er, og hvordan moderne redskaber kan hjælpe dem med at få mere ud af deres tid, afslutter Justin.

Fokus

Justin Slane

Enterprise Sales Director hos Microsoft

Læs også:

Trådløs kommunikation til det moderne kontorlandskab

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags