Strategi og ledelse

Tips: Sådan lykkes du med din IT-rekruttering

Konkurrencen om IT-talenterne på arbejdsmarkedet er benhård. Hvad gør du egentlig for at finde de personer, der kan løfte din IT-afdeling? Og hvordan får du dem til at blive? Her giver Jonas Hogener, rekrutteringskonsulent hos WiseIT, sine bedste rekrutteringstips og råd til dig, der skal rekruttere til IT-job.

1. Hvordan finder jeg IT-talenterne?

– Den eksisterende IT-afdeling udgør et fantastisk netværk. Sørg for at skabe en kultur, hvor dine ansatte tipper deres eget netværk i branchen om deres arbejdsplads. Brug LinkedIn til at skabe en karriereside, hvor du kan præsentere virksomheden og de ledige job. Når du lægger jobannoncer på LinkedIn, er det vigtigt at give annoncen et personligt præg for eksempel noget om virksomheden, eller hvad du skal bruge hjælp til. Og fremfor alt: Bed dine ansatte om at like og dele jobopslagene, så de spredes!

2. Hvordan ved jeg, hvad jeg skal kigge efter?

– Det er supervigtigt at have en tydelig kravsspecifikation, inden du sætter rekrutteringsprocessen i gang. Jo tydeligere jobbeskrivelsen er, des sikrere er du på at rekrutteringen rammer præcist. Sæt spørgsmålstegn ved profilen. Vil nogen reelt være interesserede i at søge det her job, eller har vi bare taget de opgaver, som andre ikke gider, og skabt et job? Desuden er det vigtigt at forklare virksomhedens USP. Konkretiser hvad der gør netop din virksomhed unik. Det gør det lettere for dem, som søger at vælge rigtigt.

3. Hvordan ved jeg, hvornår jeg har fundet den rette i en rekrutteringsproces?

– Rekruttering er som dating. Personkemi og mavefornemmelse spiller en vigtig rolle. Men selvom det er en fordel, at man klikker med den person, der skal ansættes, så er det vigtigste stadig, at vedkommende har de rigtige kompetencer og forudsætninger for at udføre jobbet.

4. IT-branchen er stadig meget mandsdomineret. Hvad kan vi gøre for at rekruttere flere kvinder?

– Sørg for at være tilstede, når der afholdes møder og konferencer med fokus på kvinder og IT. Sponsorer dem, sæt en stand op, mingel og netværk. Det er også vigtigt selv at være et forbillede. Det kan være ved at have diversitet på ledelsesniveau, eller at tænke over, hvordan I kommunikerer. Er der kun mænd på alle billederne på hjemmesiden, eller viser I bredde? Den slags signaler er vigtige, hvis I vil være en virksomhed, der tager udfordringen alvorligt.

5. Hvordan bærer jeg mig ad med at holde på de talenter, jeg har rekrutteret?

– Mange tror, at når man har fundet den rette person og underskrevet kontrakten, så er rekrutteringen overstået. Men det er først nu, det hele begynder. Introduktionen i løbet af de første måneder er uhyre vigtig. Ingen har lyst til at komme til en virksomhed med en rodet organisation, hvor det viser sig, at du faktisk ikke skal lave det, du oprindelig blev ansat til. Det er slet ikke usædvanligt, at folk skifter job efter to til tre måneder, hvis de føler, at det ikke fungerer. Det sociale er også en meget vigtig del af introduktionen. Inviter medarbejderen på frokost og introducer vedkommende til de forskellige team-aktiviteter, så han eller hun føler sig velkommen.

Her kan du får flere smarte IT-tips.

De hotteste IT-kompetencer på markedet lige nu:

  • Java-udviklere
  • C#-udviklere
  • Projektledere inden for agile metoder
  • Informationssikkerhedskonsulenter
  • Cloud-konsulenter

Kilde: www.utbildning.se og Jonas Hogener

28 maj 2018

Tags