Strategi og ledelse

4 måder at rekruttere og fastholde talenter på under lavkonjunktur

Under lavkonjunktur glemmer virksomheder ofte at tænke på deres talenter og fokuserer i stedet mest på besparelser. Patrick Hamilton Walsh, forfatter og global talent thought leader, deler her fire tips til dig, der vil fastholde medarbejdere og tiltrække virksomhedens kommende stjerner.

En af hovedårsagerne til, at talenter forlader en virksomhed, er, at de er nået til et punkt, hvor de står stille. Det kan en virksomhed eller organisation påvirke ved at skabe et miljø, der er så behageligt, støttende og konstruktivt som muligt.

Under lavkonjunktur er der risiko for, at virksomheden skifter til "sparetilstand" og glemmer at se på sine medarbejdere. Så stiger risikoen for, at dine talenter stikker af, så snart lavkonjunkturen er overstået.

- Et godt KPI-mål for en virksomhed er at fastholde talenter mellem tre og fem år. Når man desuden sørger for at talentet yder sit allerbedste i denne periode, har du vundet som virksomhed. Hvis man kan beholde talenterne længere end det, er det blot en ekstra bonus, siger Hamilton Walsh.

Sådan tiltrækker og fastholder du talenter under en lavkonjunktur

Husk at headhunte

Under lavkonjunktur søger mange efter tryghed. Nogle supertalenter, som tidligere havde det godt med freelanceopgaver og konsulentydelser, vil gerne have en fast stilling. Sørg for at tilbyde fast ansættelse hos jer. Måske er timingen helt rigtig.

Giv dine stjerner den rigtige teknologi

Den yngre generation er vokset op med en iPhone eller iPad i den ene hånd og en MacBook i den anden, enten i hjemmet eller i skolen, eller ofte begge steder. Derfor er det ikke så underligt, at de vil have det samme enkle, intuitive værktøj på arbejdspladsen. Om nye, veluddannede talenter bliver i en virksomhed eller ej, afhænger i sidste ende af, hvilke værktøjer de får tildelt. Forestil dig, at en arbejdsgiver giver dig noget andet end dine foretrukne værktøjer, når du starter i en ny virksomhed. Mange talenter begynder næsten med det samme at se sig om efter et nyt job, hvis de ikke føler sig værdsat eller set.

Tilbyd fjernarbejde

Rekrutteringsvirksomheder fortæller, at mulighed for fjernarbejde er et af de mest almindelige spørgsmål til interviews. Medarbejderne ved, at fjernarbejde kan få hverdagen til at hænge sammen. Hvis du ikke kan tilbyde fjernarbejde, får du betydeligt sværere ved at konkurrere om de dygtige talenter.

Skab det rette miljø til at vokse i

Talenter fødes ikke som talenter. Det er faktisk sandt. Der findes ingen "udvalgte" mennesker, men talenter opstår som en kombination af to ting: DNA og miljø. Lad os tage Björn Borg som eksempel. Han havde tennis i sit DNA og en stærk trang til at blive den bedste. Han øvede sig med en ketsjer, en bold og en garagedør. Da han senere trådte ind på en rigtig tennisbane, var han nærmest uovervindelig. Det er det samme med talenter: Giv dem det rigtige miljø og de værktøjer, de har brug for til at vokse, så vil du se dem udvikle sig fra en person, som ikke ved alt, til et "toptalent", der går videre til at blive en leder, der inspirerer en ny generation af talenter.

Lad medarbejderne vælge selv med Dustins portal

Både hos den nuværende og den fremtidige generation af medarbejdere, ved vi, at muligheden for selv at vælge arbejdsredskab vægter højt. Med Dustins Choose IT portal får du et komplet værktøj og proces til at håndtere virksomhedens IT-aktiver og en integreret butik, hvor medarbejderne kan vælge deres eget IT-udstyr.

Læs mere om Dustin portal

Vil du se en demo af Dustins Choose IT portal?

Gør det frie valg nemt med Dustin’s portal. Du får et komplet værktøj og proces til at håndtere virksomhedens IT-aktiver og en integreret butik, hvor medarbejderne kan vælge deres eget IT-udstyr. I demoen vil du blive klogere på:

  • Hvilke features der er i portalen
  • Hvilke fordele der er for medarbejderne
  • Hvilke fordele der er for administratoren

Sidst opdateret: 5 maj 2023

Tags