Inspiration

Teknologitendenser der kommer til at forandre dine møder

Med smart teknologi og effektiv planlægning vil fremtidens møder blive sjovere og mere produktive. Her oplister vi fem teknologi tendenser, der kommer til at løfte dine møder til nye højder.

1. Smarte platforme tager over

Det klassiske whiteboard er akut udrydningstruet, hvis vi skal dømme ud fra de smartboards, der findes på markedet i øjeblikket. Det mest åbenlyse, SMART Board er allerede en succes såvel i klasseværelset som i mødelokalet. Men der dukker hele tiden nye spillere op alle vegne.

Googles Jamboard er en 55 tommers interaktiv 4K-skærm, der fungerer sammen med alle Googles værktøjer. Samsungs variant hedder Flip og er samtidig et interaktivt tv. Det har ekstra mange tilslutnings- og delingsmuligheder, så mødedeltagerne nemt kan vise indhold fra deres egne enheder på skærmen. Cisco Spark lader dig koble til skærmen med ultralydsteknologi, så I hurtigt kan brainstorme.

Cisco Spark.

Microsoft vil naturligvis også gerne have en skærm med på banen og lancerer deres Surface Hub, som er en interaktiv skærm med integreret understøttelse af videokonference.

2. Langt væk men alligevel til stede

Ifølge en undersøgelse foretaget af Loopup mister engelske og amerikanske virksomheder årligt 33 mia. dollars på tekniske problemer i forbindelse med video- og telefonmøder. Teknik, der fungerer, er altså afgørende for, at distancemøder kan være effektive. En interessant teknologi, der findes i dag, og som med garanti vil stige i popularitet er telepresence robotter. I sin enkleste form er det i princippet en iPad på en Segway, som giver brugeren mulighed for ikke bare at interagere med de personer, robotten møder, men også for selv at navigere rundt på kontoret. Telepresence robotter er perfekte til distancemøder, men også hvis man har brug for at se et kontor eller en fabrik, der ligger langt væk.

3. Reel produktivitet i en virtuel virkelighed

Virtual og augmented reality (VR/AR) er meget hypede teknologier, men de har ikke rigtig formået at slå igennem bredt. Men teknologierne har et kæmpe potentiale i forhold til møder. Tænk f.eks. at præsentere en prototype på en ny bil, og ved hjælp af VR-teknologien kunne tage deltagerne på en prøvetur. Eller hvorfor ikke lade mødet finde sted i en virtuel verden, hvor alle kan tegne på en model af det nyeste byggeprojekt? Mulighederne er uendelige.

PlayStation VR, Samsung Gear VR og Oculus Rift er nogle af de bedste produkter for dem der gerne vil udforske, hvordan teknologien vil kunne udnyttes arbejdsmæssigt.

Sony PlayStation VR.

4. Maksimér effektiviteten med smarte apps

Med engagerede mødedeltagere, et klart mål for mødet og god kommunikation omkring resultatet af mødet, øger du hurtigt dine møders effektivitet. Der findes mange gode tjenester og apps til netop det formål. Et eksempel er Minute. Med Minute er det nemt at invitere mødedeltagere, hente dokumenter fra cloud-tjenester efter eget valg, samt se alle punkter på dagsordenen før mødet og føje nye til. Efter mødet kan man hurtigt se, hvem der skal gøre hvad, og hvornår det er tid for et opfølgende møde.

Minute er naturligvis bare én ud af mange tjenester, der kan hjælpe med at organisere møder. Og at bruge et hjælpeværktøj er vigtigere end bare at vælge netop denne app.

5. Videomøde på farten

Vi bliver hele tiden mere mobile, og det er ikke sjældent, at vi arbejder hjemmefra, i toget eller på en café. Hvad hjælper det så, at den virksomhed vi arbejder for, har installeret nyt, højteknologisk videokonference-udstyr i mødelokalet. Vi er der jo alligevel ikke. Gør plads til de mobile videokonferencekameraer!

Flere producenter heriblandt Logitech har lanceret kameraer, der både er nemme at bruge ude i marken og som passer til mindre grupper. For samtidig med at vi bliver mere mobile i vores professionelle liv, så kan vi også godt lide at sidde i mindre rum, de såkaldte ’huddle rooms’, og samarbejde, når vi er på kontoret. Her fungerer denne type af mindre kameraer perfekt.

5 juni 2018

Tags