Inspiration

Tech-trends – Oktober

Seneste nyt i tech-verdenen. Vil du holde dig opdateret på, hvad der sker i tech-verdenen, selvom du ikke har tid til at læse nyhederne hver dag? Så er du havnet det rette sted. I denne nye kronik vil vi nemlig hver måned opsummere de største og vigtigste nyheder fra måneden, der gik.

Gadgets

Droner bliver ved med at toppe listen, og den seneste måned lancerede både GoPro og DJI nye modeller. Begge droner er desuden meget specielle sammenlignet med tidligere modeller. Både GoPro Karma og DJI Mavic Pro er nemlig sammenfoldelige og ekstremt bærbare i forhold til traditionelle droner. DJI Mavic Pro måler kun 83 x 83 x 198 mm, når den er foldet sammen. De er helt klart et kig værd, hvis du synes, at tidligere droner har været noget klodsede at have med på farten.

Den største produktnyhed er uden tvivl Googles to nye mobiltelefoner ved navn Google Pixel og Google Pixel XL. Forskellen på disse og de tidligere Nexus-telefoner er, at Nexus-serien altid blev markedsført som et samarbejde mellem Google og hardwareproducenten, mens de to nye telefoner kun er designede af Google. Det virker måske ikke som noget særligt, men det er meget stort, at Google selv bevæger sig ind i mobilbranchen og tager kampen op mod Apple i stedet for at lade Samsung og de andre producenter være talspersoner for Android.

Fremtiden

Hvis vi vender blikket mod forskning og teknologi i prototypestadiet, er et af de mest interessante produkter et batteri, Panasonic fremviste i starten af oktober. Det nye batteri er nemlig kun 0,55 mm tyndt og kan bøjes op til 25 grader. Bøjelige batterier er utroligt vigtige for udviklingen af fremtidens wearables, så det er en meget stor nyhed, selvom batterierne lige nu kun har en kapacitet på maks. 60 mAh.

En anden nyhed, der vil påvirke fremtidens tech-produkter, er, at USB Implementers Forum har præsenteret nye specifikationer for USB-C. Det interessante er, at de nye specifikationer handler om, hvordan man kan bruge USB-C som grænseflade for at udsende lyd. Det gør det muligt for f.eks. telefonproducenter at gøre som Apple og fjerne høretelefonudgangen og i stedet benytte samme port til både opladning og lyd. Uanset om man vil det eller ej, er chancen for, at 3,5 mm-kontakten forsvinder ret stor, så det er fornuftigt at begynde at se på fordelene ved dette.

Notits

Vi slutter af med en notits om, at en æra er forbi. Det skete, da telefonproducenten Blackberry fortalte, at de ikke længere vil producere sine egne telefoner. Blackberry vil fremover benytte tredjepartsproducenter, når det gælder hardwaren i telefonerne og vil i stedet satse 100% på at udvikle softwaren til dem.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags