Inspiration

Tech-trends – November 2016

Denne tid på markedet er ofte meget rolig, da mange venter på den store tech-messe CES i januar. Dette år ser dog ud til at være en undtagelse, da vi allerede har fået masser af nye og interessante nyheder. Her kommer et udvalg af de vigtigste ting.

Gadgets

Vi begynder med de to store begivenheder, hvis du skulle have misset dem. Først og fremmest har Apple endelig opdateret deres MacBook Pro-serie. De nye computere er selvfølgelig både tyndere og mere kraftfulde end de tidligere modeller, men den helt store nyhed er Touch Bar, som er en ekstra lille touchskærm, der kan styre mange forskellige ting på computeren. Du kan nu også logge på computeren ved hjælp af en fingeraftrykslæser.

Den anden store nyhed er, at Microsoft har lanceret deres første stationære computer nogensinde: Surface Studio. Det er vigtigt, da det viser, at Microsoft vil satse endnu mere på deres egen hardware. Den nye Surface Studio er en premium-computer med masser af power og med fokus på den store touchskærm. Det er tydeligt, at Microsoft henvender sig til personer i de kreative fag, et marked, som tidligere kun har været fokuseret på af primært Apple.

Den sidste gadget på listen denne måned hedder Lenovo Phab2, og det er teknologierne indeni, vi har valgt at fokusere på. Det er nemlig verdens første telefon, der understøtter Googles Tango-platform. Det betyder, at mobilen er udstyret med teknologi til 3D-mapping, og at kameraet vil kunne registrere dybde i et billede. Det er fremtiden for Augmented Reality, og vi kan forvente flere og flere mobiler med denne teknologi i fremtiden.

Fremtiden

Og nu til det, der påvirker vores fremtid på kort eller lang sigt. På konferencen Adobe Max fremviste Adobe noget, der har fået kælenavnet ”Photoshop til lyd”, og det har skræmt rigtig mange. Programmet har projektnavnet VoCo og gør, at brugeren hurtigt kan redigere lydklip med nogens stemme, så vedkommende siger noget, de egentlig ikke har sagt. Alt, man skal bruge, er et 20 minutter langt lydklip med en person, der taler. Derefter skal man kunne ændre det sagte ved at skrive nye ord, og programmet får det til at lyde, som om personen faktisk sagde det, du skrev. Tanken er, at det skal være et fantastisk værktøj for dem, der arbejder med podcasts, lydbogsoptagelser eller tilføjer speakerstemmer i film osv., men det åbner selvfølgelig også for andre mindre fede ting. Adobe har endnu ikke sagt noget om, hvornår VoCo udgives.

Notitsen

Denne måneds notits, der er værd at huske, er, at Samsung har meddelt, at de køber Harman International Industries for 8 milliarder dollars. Harman er en af verdens største, når det gælder lyd til biler, og en af de største årsager til købet er, at Samsung vil bevæge sig ind på markedet for smart teknologi i biler, et marked med ekstremt lys fremtid. Man skal ikke glemme, at Harman også står bag nogle af verdens mest kendte varemærker inden for andre audioprodukter, f.eks. Harman/Kardon, JBL og AKG.

21 november 2016

Tags