Kundecase

Styr på licenserne

Et gennemsyn af licensbeholdningen gav forlaget Natur & Kultur uventet merværdi.

Et af Sveriges førende bogforlag, Natur & Kultur, har en lang historie, men er en meget moderne virksomhed. Det ses på udgivelserne, og det ses i IT-organisationen. Her går udviklingen mod skyen, og ambitionen er hele tiden at skabe nytteværdi for foretagendets faste medarbejdere og freelancere.

Natur & Kultur er glade for deres nye licenshåndtering gennem Dustin Appmarket; en god løsning, der gør det enkelt at få overblik og skalere op og ned.

Efter at have gennemgået licenserne betaler vi nu kun for det, vi i virkeligheden bruger.

– I takt med at skyen var blevet forlagets hverdagsmiljø, blev det meget tydeligere, at licensporteføljen havde brug for et grundigt gennemsyn, fortæller forlagets IT- og produktionschef, Pier Lundmark.

– Gennem tiden havde vi anskaffet os et væld af programmer med licenser fra mange leverandører. Vi ønskede at have en licensportefølje, som bedre svarede til vores nuværende behov og arbejdsmetoder, og vi ville gerne nøjes med færre leverandører, siger han.

I løbet af sidste år foretog Natur & Kultur en trin-for-trin opgørelse over forlagets licenser og gennemgik bl.a. udløbstider og aftaler. Samtidig diskuterede man i virksomheden, hvordan man kunne gøre håndteringen af licenserne mere effektiv.

”Betaler kun for det vi i virkeligheden bruger”

Ganske hurtigt fik man ideen om at arbejde sammen med Dustin, som både kunne bidrage med Dustin ­Appmarket og levere hardware lige fra computere til smartphones. Resultatet blev en porteføljeløsning, hvor virksomhedens licenser blev grupperet bl.a. efter løbetid. Systemet tog form gennem samtaler med Dustin, og i dag er samarbejdet ligeledes baseret på regelmæssige møder.

– Efter at have gennemgået licenserne betaler vi nu kun for det, vi i virkeligheden bruger. Jeg har fået en kontaktperson hos Dustin og har kunnet koncentrere mig om kernevirksomheden og fortsætte med at finde gode løsninger til min organisation, siger Pier Lundmark.

For Pier Lundmark er det også tydeligt, at den hurtige udvikling nu om stunder gør, at det er værdifuldt at tale om licenser og programmer med eksperter:

– Jeg havde nok undervurderet, hvordan den teknologiske udvikling genspejles i, hvor hurtigt vilkårene ændres. Vi indgik i samarbejdet for at få orden på tingene, en gennemgang af licenser og omkostninger og en mere enkel fordeling af omkostningerne internt. Alt dette fik vi – samt en samarbejdspartner, som holder trit med udviklingen og styrker vores forhandlingsposition over for programleverandørerne.

Sådan blev det muligt

Udfordring

Forlagets IT-løsninger bliver i stigende grad cloud-baserede, og den eksisterende mængde software var svær at overskue, tung at administrere og delvist dårligt tilpasset til de nuværende arbejdsrutiner og behov.

Løsning

En omfattende katalogisering og strukturering af programporteføljen i tæt samarbejde med Dustin.

Effekt

Struktur, orden og systematik, en portefølje, som passer til de nuværende arbejdsrutiner, et godt overblik over udgifterne og en enklere intern omkostningsfordeling. En sparringspartner, som er på forkant og har et godt overblik over hurtige forandringer inden for bl.a. kunde- og brugervilkår.

Vil du vide mere? Besøg [email protected] eller gå in på dustin.dk/solutions/software/

Læs mere om licenshåndtering i skyen »

Tekst: Anne Hammarskjöld
Foto: Peter Jönsson