Infrastruktur

Det stive bliver fleksibelt

Ligesom det svenske bogforlag Natur & Kultur kan virksomheder, som flytter deres brugerlicenser op i skyen, få lavere omkostninger og større fleksibilitet. Fordele, som forstærkes med Dustin Appmarket.

Natur & Kultur valgte at rationalisere virksomhedens licenshåndtering, fordi bogforlaget i de senere år har udviklet en cloud-baseret forretningsgang.

– Det skyldes, at udviklingen med stadigt hastigere skridt går fra de ”traditionelle” brugerlicenser, som kan være ganske rigide set fra et kundesynspunkt, til de muligheder, som cloud-licenser kan tilbyde, opsummerer Vegard Aspnes, der er Service Production Manager hos Dustin.

– Tidligere købte virksomhederne brugerlicenser ud fra et skøn over fremtidige behov. Det medførte bl.a., at de har investeret penge, som de måske ikke får valuta for. Med cloud-licenser betaler virksomheden for de programmer og licenser, som medarbejderne anvender lige her og nu, siger han.

Håndtere alle cloud-tjenester, licenser og programmer på ét sted

– Cloud-licenser er lette at skalere op eller ned alt efter virksomhedens aktuelle behov. For yderligere at forenkle administrationen af cloud-licenser har Dustin udviklet portalen Dustin Appmarket, siger Vegard Aspnes.

– Her kan vores kunder håndtere alle deres cloud-tjenester, licenser og programmer på ét sted.

Vegard Aspnes mener, at virksomhederne halter efter forbrugerne, når det gælder mulighederne i skyen, selvom det er ved at ændre sig.

– Cloud-tjenester som Spotify tilbyder mulighed for at betale ens individuelle forbrug, hvilket mange sætter pris på. Nu ser vi en tydelig udvikling, hvor antallet af virksomheder, der arbejder i skyen, er øget med 20 % i Norden, og den trend holder.

Vegard Aspnes er ikke i tvivl, når han fastslår, at den traditionelle måde at håndtere ­licenser på er på vej væk. Udviklingen går mod, at stadigt flere virksomheder opererer i skyen. Oftest med tjenesten Office 365, som kombinerer cloud-tjenester med applikationer, der kører lokalt.

3 råd til håndtering af licenser i skyen

  • 1. Til virksomheder, der endnu ikke har taget skridtet op i skyen: Tal med en ekspert hos Dustin om hvilke forretningsstrategiske muligheder, skyen kan tilbyde jer.
  • 2. De, der er i skyen: Gennemgå de traditionelle licenser, virksomheden har i dag, for at undgå, at der betales for dobbeltlicenser i forbindelse med overgangen. Store virksomheder bør gøre det 3–4 måneder i forvejen, for mindre virksomheder er det nok med ca. en uge.
  • 3. Gå ikke glip af den merværdi, som Dustin Appmarket tilbyder i forbindelse med licenshåndtering i skyen.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags