Kundecase

Sådan fik Oslos elever nye computere til tiden

God planlægning og logistik er afgørende ved store leverancer. For Dustin var der meget, der skulle gå op i en større enhed, da Oslos skoler skulle have tusindevis af nye computere på plads inden skolestart.

Alle skoler havde deres computere på plads i god tid inden skolestart – helt uden problemer.

Oslo kommune, som er en af Dustins største kunder i Norge, driver i alt 180 skoler, 15 bydele og 47 afdelinger. Det betyder, at Dustin leverer computere og IT-udstyr til omkring 100.000 brugere, hvilket indebærer store leverancer og megen logistik.

– Det kræver megen planlægning og god logistisk håndtering, bekræfter Lasse Pettersen, Key Account Manager hos Dustin.

Stor ordre med kort varsel

Sidste forår fik Dustin en ordre på over 5.000 computere, der skulle leveres til forskellige skoler rundt omkring i hele Oslo. Alle computerne skulle være på plads i god tid inden skolestart. At håndtere en så stor ordre på kort tid er en udfordring.

Når computerne lander hos distributøren, skal de pakkes om og gøres klar, og nogle af dem skal tyverisikres. Af hensyn til bæredygtighed skal computerne pakkes sammen, så der ikke bliver leveret unødig emballage til skolerne. Derefter skal leverancen synkroniseres, så alle skoler får deres computere leveret til tiden.

– Alle skoler havde deres computere på plads i god tid inden skolestart – helt uden problemer, forsikrer Lasse Pettersen.

Glade brugere

Dustin har den rutine og erfaring, der skal til for at håndtere store kunder. Det betyder, at de er velforberedte, når de skal håndtere store ordrer. Oslo kommune afgav bestillingen i maj, og leverancen fandt sted i august. Det gav Dustin topkarakterer i en brugerundersøgelse, som kommunen gennemførte, og som viste, at Dustin generelt fik mellem 4 og 5 point på en skala fra 1-6.

Lasse Pettersen udpeger de faktorer, som er vigtigst, når en logistikudfordring af denne størrelse skal lykkes: planlægning og logistikhåndtering.

– Hos Dustin har vi desuden et bufferlager, så vi hurtigt kan levere til kunden, hvis der dukker hastebestillinger op.

Udover den store bestilling inden skolestart leverer Dustin IT-udstyr til kommunens mange førskoler, skoler, afdelinger og bydele året rundt. Det betyder, at Dustin kan levere hurtigt og sikkert hele året – selv når det gælder leverancer med kort deadline.

Læs mere om, hvad Dustin kan tilbyde inden for den offentlige sektor.

Sådan blev det muligt

UDFORDRING

At levere et stort antal computere og udstyr til skoler i Oslo i god tid inden skolestart.

LØSNING

Oslo kommune har en rammeaftale som kunde hos Dustin, som leverer udstyr til skoler, bydele og afdelinger.

EFFEKT

God planlægning og god logistisk håndtering betød, at alle skolerne fik udstyret på plads i god tid inden skolestart.

Oslo kommune

En af Norges største arbejdsgivere. Oslo kommune har omkring 180 skoler, 15 bydele og 47 afdelinger.

Antal ansatte: 50.881 (år 2017)

Læs også:
De vil sprede netkærlighed i skolerne
Spar ikke de forkerte steder – syv tips til indkøb af skolecomputere
Björknässkolan flyttede sin klienthåndtering til skyen