Arbejdsplads

Sådan bliver et hospital digitalt

Hospitalsverdenen er bærende for vores samfund. Det ses ekstra tydeligt i disse dage. Derfor skal IT også hjælpe hverdagens helte i verden med at udføre deres arbejde.

"Ingen bryder sig om smarte piger". Det fik Florence Nightingale at vide, da hun ønskede at uddanne sig inden for sygehusvæsenet.

Efter Krim krigen i 1854 lød det anderledes. Dér lykkedes det Florence at ændre på et stift, ineffektivt og bureaukratisk sygehusvæsen. Hun fik reduceret dødeligheden på militærhospitalet fra 42 til 2 procent (!) og blev en af grundlæggerne af den moderne medicinske sundhedspleje.

I dag skal vi nok snarere sige, at “alle kan lide smarte løsninger”. Problemet er bare, at vi ikke altid ved, hvordan vi skal få fat i dem. Sundhedsvæsnet er i dag lige så vigtigt som i 1854, og de, der arbejder inden for det, er hverdagens helte. Corona pandemien har vist dette endnu tydeligere. Derfor er IT inden for sundhedsverdenen også uhyre vigtig. Læger skal kunne fokusere på deres kerneopgaver.

De havde problemer med at holde på personalet

– De troede fejlagtigt, at det var på grund af dårlig løn, siger Rikard Kindlund.

Rikard er kundeansvarlig hos på den globale IT-virksomhed VMware, der lever af at digitalisere arbejdspladser. I Norden samarbejder de en hel del med Dustin. Han taler om sundhedsvæsenet i Region Vest i Sverige, der havde problemer med at holde på medarbejderne.

– Men så lavede HR afdelingen en undersøgelse. Det viste sig, at det slet ikke handlede om løn. Hovedårsagen til, at folk sagde op, var, at de var utilfredse med regionens processer.

Der var for mange af dem, og de tog for lang tid. Man skulle udfylde en masse formularer. Det tog fire minutter at komme ind på computeren, derefter yderligere 90 sekunder at få adgang til hvert patientsystem.

– Det lyder ikke af så meget, men tag og gang det med ti patienter om dagen. Det skaber stress.

”Lidt af en aha-oplevelse”

Richard og hans kolleger hjalp med at løse problemet. Patientsystemet fik et enkelt login, et fælles login til samtlige systemer. Lægerne var i stand til at logge på alle computer ved hjælp af deres kort. Tiden blev reduceret fra 90 til 8 sekunder.

– For medarbejderne var det lidt af en aha-oplevelse. Et hospital er udadtil ikke så mobilt, men alt er meget mobilt inde i bygningen. Selvfølgelig var der også andre grunde til problemerne, men de IT-relaterede betød en ganske stor del.

– Da vi implementerede ændringen, sparede regionen, hvad der svarer til 1,5 år om dagen i arbejdstid (!). Det svarer til, at man havde ansat 2.000 mennesker. Det er muligt at øge værdien af IT for medarbejderne på en enkel og radikal måde.

Det digitale skal gøre en bedre til sit job

Thomas Samuelsson er konsulent og partner hos Work & People Analytics, WPA, der analyserer og optimerer arbejdspladser. Han mener, at arbejdspladserne ofte er enten internt eller eksternt fokuserede. Hospitaler er internt fokuserede. Det er meget vigtigt at have strukturer, processer og metoder til, hvordan medarbejdere kan udføre deres arbejde på den bedste måde. En eksternt fokuseret arbejdsplads arbejder mere med områder som åbenhed, innovation og gruppedynamik.

– Når du ved, hvilken slags organisation du er, eller ønsker at være (intern eller ekstern fokus) - så skal du kigge på hvilke digitale værktøjer, du har brug for til netop dit særlige fokus. Medarbejdere på et hospital har for eksempel brug for digital support, der gør dem rigtig gode til det, de gør. Værktøjer, der støtter dem i deres opgaver, uanset hvor de befinder sig. Det handler meget om værktøjer, der letter processer, siger Thomas.

Minutter i stedet for uger

Dustin har hjulpet det norske, statsejede Helse Nord med at modernisere sin IT-infrastruktur til både interne processer og ekstern åbenhed. Helse Nord driver 11 hospitaler med i alt 19.000 ansatte. Ud over en ny skalérbar infrastruktur, der hjælper deres IT-afdeling IKT med at opgradering funktioner på få minutter i stedet for uger, har man desuden tilføjet nye ting som for eksempel IoT.

Læs om vores tjenester til en bedre arbejdsplads

– Vi har allerede hjertemonitorer, der sender sine data ind i vores digitale infrastruktur i realtid, og patienter, der kan få adgang til deres journaler fra hospitalssengen via mobiltelefonen, siger Vegard Jørgensen, Senior Advisor hos Helse Nord IKT.

En stor generation af læger vil snart gå på pension i Norge. Nye digitale værktøjer er derfor ekstra vigtige.

– Hvis vi skulle fortsætte med at gøre tingene som før, ville vi være nødt til at ansætte en masse læger. Det ville være svært. Det er derfor afgørende, at teknologien hjælper os i fremtiden.

Sådan fungerer en ægte digital arbejdsplads

Fem eksperter forklarer i vores
whitepaper.

Download det her

Tekst: Robert Långström

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags