Enkel klimakompensation

Lenovo anbefaler Windows 11 Pro til virksomheder

lenovo Logotypemicrosoft windows 11 Logotype

Lenovos nye initiativ forenkler klimakompensation

Den grønne overgang tager fart i hele samfundet, og Lenovo bliver ved med at gå forrest. Emballage af biologisk nedbrydeligt materiale fra bambus og sukkerrør samt satsninger på vedvarende energikilder er bare få eksempler på, hvordan Lenovo arbejder for at reducere sit økologiske fodspor.

Ny tjeneste hjælper og forenkler CO2-kompensation

Lenovos klimaprogram, CO2 Offset Service, gør det nemmere at regne på og kompensere for CO2-udslip i forbindelse med køb af nyt udstyr.

Tanken er, at det skal være så nemt som muligt for dig.

”Interessen for det her og lignende initiativer er stor. Ikke mindst i Norden, som også er den første region til at få adgang til tjenesten. Vi har allerede fået ønsker om at udvikle tjenesten til at omfatte mere end bare computere”, siger Stefan Larsen, EMEA Business Development Manager hos Lenovo.

Hvordan fungerer tjenesten?

Konceptet er enkelt. Som kunde har du mulighed for at kompensere for CO2-aftrykket for hver maskine, du køber. Kompensationen inkluderer udslip ved produktion, transport og fem års brug. En heldækkende løsning, hvor du får et reelt CO2-tal og over en længere tid kan spore, hvor mange kilo CO2, som kompenseres for hver computer.

Størrelsen på klimaaftrykket og i sin tur kompensationen afhænger af hvilken model, du vælger at købe. Af samme årsag varierer også prisen afhængig af, hvor meget CO2 du skal kompensere for.

Certifikat for din CO2-kompensation

Hvis du vælger at klimakompensere for dine enheder, får du et certifikat, som du kan bruge i kommunikationen om dit bæredygtighedsarbejde. På certifikatet kan man se den præcise mængde kuldioxid, der er kompenseret for.

”Som producent har vi godt styr på, hvor stort et CO2-udslip hvert produkt genererer ved produktion, levering fra Kina og ved brug i for eksempel fem år”, afslutter Stefan.

Kompensationen investeres i grønne energiprojekter

Beløbet, altså kompensationen, investeres derefter af Lenovo i grønne energiprojekter i samarbejde med verdens førende offset-leverandør ClimeCo.

Selve klimakompensationen sker blandt andet i form af udvidelse af vedvarende energikilder som solcelleanlæg, vindkraftværker og bioenergi. Plantning af træer og bevaring af skov er områder, der undersøges til fremtiden.

Fly

2,09 kg CO2 eq/tkm

Tog

0,0272 kg CO2 eq/tkm

Fragtbil

0,0659 kg CO2 eq/tkm

Skib

0,0131 kg CO2 eq/tkm

Fragt via skib er det mest bæredygtige

Der er stor forskel på, hvor meget CO2, der bliver udledt ved at transportere produkter med henholdsvis tog, fly, skib eller fragtbil. Her er angivet, hvor mange kilo CO2 hver transportmetode udleder pr. tonkilometer. Det er tydeligt, at fragt via skib eller tog er det mest bæredygtige.

(Kilde: European Platform on Life Cycle Assessment 2016)

Er du interesseret?

Har du allerede købt Lenovo PC’er og ønsker at klimakompensere for dine enheder?

Kontakt os, hvis du vil høre mere på nummer
78 71 23 23

Leder du efter nye PC’er?

Vælg mellem Lenovo’s store udvalg af Thinkpad PC’er og tilføj CO2 Offset Servicen for at klimakompensere med det samme.

Læs mere