Arbejdsplads

Nye muligheder med USB C

Den mekaniske dockingstations tid er forbi. I hvert fald, hvis man skal tro Dell, som de senere år har satset stort på USB C. Udviklingen har åbnet nye døre, både når det gælder mobilt og stationært arbejde.

Når Mats Mårtensson, produktchef inden for Client Solutions hos Dell, får spørgsmålet om, hvordan hans drømmearbejdsplads ser ud, går der ikke lang tid, før han nævner den store Dell UltraSharp U4919DW-skærm. Med en skærmoverflade på 49’’, Dual QHD-opløsning og et bredt billedforhold, der modsvarer to 27’’-skærme side om side - og det buede design gør, at du ser hele skærmen lige godt. Skærmen er den første af sin slags og er flagskibsmodel i en helt ny serie af UltraSharp-skærme med USB C.

- USB C har åbnet døre og givet nye muligheder. Disse skærme, som fås i flere forskellige størrelser, er et godt eksempel. Hvis du tilslutter et trådløst eller kablet tastatur og mus til skærmen, skal du bare tilslutte et USB C-kabel mellem skærmen og computeren for at arbejde. Det går helt på linje med, at flere og flere virksomheder ønsker at være mere dynamiske og fleksible med aktivitetsbaseret arbejde og rene skriveborde.

Glem den mekaniske dockingstation

Alle Dells USB C-skærme kan levere mellem 65 og 100 Watt, og det kan oplade næsten enhver bærbar computer. Hvis brugeren har særlige behov, fås stadig dockingstationer, men i dag bruger de fleste modeller USB C.

- Tanken er, at mange virksomheder skal kunne droppe dockingstationen helt, og løsningen er selvfølgelig meget smart. Vi er meget åbne med alle vores produkter, så man kan ligeså godt tilslutte en Mac eller en pc fra en anden producent.

Overgangen til USB C har også givet tyndere og lettere computere, eftersom man ikke længere skal bruge så mange porte.

- Et godt eksempel er Dell Precision 5530 2-i-1, som er vores flagskibsmodel. Selvom den er så kraftfuld, er den utroligt kompakt. Rammen rundt om skærmen er så tynd, at vi har presset en 15,6’’-skærm ind i et 14’’-kabinet, fortæller Mats Mårtensson og fortsætter:

- Hvis man arbejder med grafiske opgaver, er den perfekt, eftersom den kan drejes 360 grader og bruges sammen med en Wacom-pen. Hvis du derefter skal fortsætte på kontoret, kan den med fordel kombineres med Dell Canvas, som er en liggende 27’’-skærm med tegnefunktion.

Vi går en spændende fremtid i møde

Trenden viser, at vi arbejder mere og mere fra andre steder end kontoret, og for brugeren på farten er den mobile dockingstation DA300 et godt produkt at have med i computertasken.

- Den er ikke større end en ishockey-puck, men giver dig alle de tilslutninger, du har brug for. Den kræver ingen drivere, er ikke låst på nogen måde og fungerer ligeså godt med Linux og Mac OS som med en pc. Den understøtter skærme med op til 4K-opløsning og har endda en VGA-port, som man stadig render ind i, når man er ude ved kunder.

Der er ingen tvivl om, at USB C-standarden har haft stor betydning for, hvordan vi bruger vores computere, og i fremtiden tror Mads, at vi vil se flere anvendelsesområder for teknologien.

- I takt med, at USB C er blevet en ny standard, er teknologien modnet og stabiliseret. I fremtiden tror jeg, at vi ser nye, innovative produkter, som kan gøre vores arbejdspladser endnu bedre. Det, vi ser nu, er kun begyndelsen.

Læs også:

Klienthåndtering for det moderne kontor
Pålidelige print, når du skal bruge dem
Klar til det nye arbejdsliv
Det bedste fra to verdener
Få styr på rodet

Fokus

Mats Mårtensson

Produktchef inden for Client Solutions hos Dell

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags