Strategi og ledelse

Mere effektivt samarbejde med Microsoft Teams

Vi samarbejder mere på vores arbejdspladser end nogensinde før. En undersøgelse fra Harvard Business Review i 2016 viser, at den tid, vi bruger i projekt- og arbejdsgrupper er steget med 50 procent i løbet af nogle få år. Intet tyder på, at denne udvikling er stoppet. Vores arbejde har også forandret sig på andre måder. I dag er arbejdspladsen sammensat af flere forskellige roller, og medarbejderne har også behov for mere mobilitet. De vil kunne arbejde flere forskellige steder, være mere dynamiske og kunne arbejde, når de er mest kreative.

Værktøjer, der hjælper og ikke er en forhindring for produktiviteten

Vores ændrede arbejdsmåder gør det vigtigere, at virksomheden har evne til at skabe medarbejdergrupper, der fungerer godt. Grupperne har også brug for de rigtige værktøjer for at kunne præstere optimalt.

Mange medarbejdere oplever også en vis grad af systemtræthed. Man orker ikke rigtigt at lære endnu et værktøj. Her er det vigtigt at huske, at samarbejdsværktøjer skal gøre det lettere for medarbejderne – de må ikke være en forhindring for produktiviteten.

Hvis I arbejder i Office 365 på jeres arbejdsplads, har I adgang til et meget enkelt og intuitivt samarbejdsværktøj – Microsoft Teams. Microsoft Teams er let at komme i gang med, fordi det ligner de programmer, I allerede kender og bruger i hverdagen, for eksempel Word, Excel og OneNote.

Hvad er Microsoft Teams?

Microsoft Teams er et chatbaseret samarbejdsværktøj, hvor alt det, som gruppen arbejder med, er samlet på ét sted. Her kan I diskutere, samle relevante dokumenter, oprette rapporter og holde møder. Med Microsoft Teams behøver medarbejderne ikke at spilde tid på at gå ind og ud af forskellige programmer og systemer. I stedet kan de blive i Teams hele tiden og arbejde der.

Hvordan fungerer Microsoft Teams?

Teams er baseret på et fælles arbejdsområde for hele gruppen, hvor de forskellige funktioner er samlet i faner. "Hjemmefanen" indeholder selve chatten. I en anden fane samler I dokumenter, som I kan arbejde sammen omkring i realtid. Hvis I opretter rapporter, kan I tilføje en fane til Power BI. Her tilføjer I nemt de funktioner, I har brug for.

Medlemmernes kalendere er synlige fra Teams, så I lettere kan booke møder. Du kan også ringe til dine medlemmer eller starte konferencer direkte fra Teams. Du kan også tilknytte programmer uden for Office, for eksempel tredjepartsprogrammer som Dropbox og sociale medier.

Fremtidens samarbejdsværktøj

Microsoft Teams er et godt eksempel på, hvordan vi kommer til at arbejde i fremtiden. Der er store fordele, både for virksomheden og gruppen, ved at arbejde med innovative samarbejdsværktøjer, og Microsoft Teams er desuden intuitivt og let at lære. Teams er også det værktøj, vi selv arbejder med i Dustin.

Vil du vide mere om Microsoft Teams?

Hør mere om, hvor nemt og intuitivt det er at arbejde i Teams. Dustin gennemfører en workshop med dit team. Angiv din interesse for at få flere oplysninger.

Læs mere:
Motiver dine medarbejdere til at komme i gang med Microsoft Teams
Nemmere lagring og håndtering af information med Microsoft Teams
Bedre sikkerhed med Microsoft Teams som samarbejdsværktøj
Microsoft Teams – et nyt værktøj til mere effektivt samarbejde
Nemmere samarbejde med Teams

Mere effektivt samarbejde med Microsoft Teams

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags