Inspiration

Lær børn om kodning og teknologi ved brug af tech toys

En af de største trends lige nu er digitalt legetøj, som lærer børn at kode og viser, hvordan teknologi fungerer. Det henvender sig nu også til yngre og yngre personer.

I en verden, hvor det bliver vigtigere og vigtigere at forstå, hvordan hardware og software fungerer, kan vi se, hvordan uddannelse i disse ting kravler længere og længere ned i aldrene. En trend, vi ser lige nu, er udviklingen af såkaldt ”tech toys”. Tech toys er digitalt legetøj, som lærer børn at kode allerede fra førskolen og opad. Dette er ikke noget nyt, men på årets CES-messe kunne vi se en eksplosion inden for dette ”legetøj”, og vi forventer, at 2019 bliver året, hvor dette produktområde virkelig slår igennem.

Der er mange forskellige typer af tech toys, men de har et fælles mål: at lære børn, hvordan teknologi og kodning fungerer. Ofte sker det via en form for gamification, hvor man lærer grunderne i kodning gennem simple øvelser.

De mest populære gadgets på dette område er forskellige typer af robotter, hvor børn både kan samle og bygge dem samt kode deres adfærd. Mange af de robotter, vi har set de seneste år, har henvendt sig til et lidt ældre publikum, som også kan bruge en pc eller tablet til at programmere robotten. Det, vi så på CES-messen, var flere løsninger, som tog programmering til et endnu nemmere niveau for at passe til endnu yngre børn.

Vi kunne blandt andet se byggekits med en anbefalet alder fra 4 år, hvor man først bygger sin egen computer og derefter lærer at kode. Dette sker via store tilslutninger, som minder om klodser i forskellige størrelser. En anden trend var flere produkter med augmented reality, hvor fysisk legetøj kobles til den digitale verden for at gøre det hele lidt nemmere.

Hvis du ikke allerede har fået øjnene op for tech toys, så bør 2019 uden tvivl være året, hvor du får det.

Læs også:
Her er virtual reality nu med i klasseværelset
De største trends fra CES 2019

18 marts 2019

Tags