Arbejdsplads

Klar til det nye arbejdsliv

I et arbejdsliv, der er kendetegnet af fleksibilitet og mobilitet, har vi brug for nye værktøjer til arbejde og samarbejde. Microsoft Office 365 er bygget fra bunden med fokus på det nye arbejdsliv.

I de senere år er vores syn på arbejde forandret. Fra at have været et fysisk sted vi møder op på, er fokus skiftet til, hvad vi rent faktisk laver. Det nye arbejdsmønster går naturligvis hånd i hånd med den teknologiske udvikling og de værktøjer, vi bruger. Microsofts Office-pakke er et godt eksempel. For kun få år siden var det en samling programmer, som blev installeret på en pc - i dag er det en cloud-tjeneste, så vi kan arbejde og samarbejde uanset afstand.

- Grundstenen i Office-pakken har altid været produktionsdelen med Word, Excel og PowerPoint i spidsen, men Office 365 er langt mere end det. Her samles cloud-lagring, kraftfulde samarbejdsredskaber og produktivitetsprogrammer under samme tag - og alt hænger sammen, siger Roger Westerlund, Senior Channel Executive hos Microsoft.

Samarbejde i skyen

Microsoft Office kan stadig købes på den traditionelle måde, i en kasse eller som digital kode, men flere og flere brugere har fået øjnene op for abonnementstjenesten Office 365. Mange virksomheder sætter pris på simpliciteten i at kunne tilføje og fjerne brugere og på den måde få en skalerbar omkostning - men det er primært cloud-samarbejdet, der lokker:

- Med Office 365 kan jeg nemt opsætte et videoopkald via Teams, invitere mine kollegaer, åbne et dokument og arbejde i det sammen med dem i realtid. Hvis min chef ringer til mig på vej til et kundemøde, kan jeg åbne hans PowerPoint-dokument, der ligger på Onedrive, og opdatere det, fortæller Roger Westerlund.

Det nye arbejdsliv

Microsoft taler ofte om det nye arbejdsliv. Det er et arbejdsliv, hvor mange prioriterer fleksibilitet og muligheden for at styre sin egen dag, og hvor arbejdet ses som en del af livet. Med Office 365 får hver bruger en terabyte lagringsplads i cloud-tjenesten Onedrive.

- Det fantastiske ved cloud-lagring er, at jeg som ansat ved Microsoft ligeså godt kan sidde hjemme ved spisebordet og have fuld kontrol over mine dokumenter med solid sikkerhed, uanset hvilken enhed, jeg bruger. Da jeg for nyligt skiftede pc, tog det kun 10 minutter, eftersom alt var gemt i skyen, siger Roger Westerlund.

Læs også:

Klienthåndtering for det moderne kontor
Pålidelige print, når du skal bruge dem
Det bedste fra to verdener
Få styr på rodet
Nye muligheder med USB C

Fokus

Roger Westerlund

Senior Channel Executive hos Microsoft

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags