Inspiration

Gadgetkronik - Juni

I den sidste måned har vi set en række nye produktlanceringer af både ventede og uventede produkter. Læs videre for at blive opdateret på det nyeste i tech-verdenen.

Gadgets

De to store events denne måned var messen Computex og Apples udviklerkonference WWDC. I løbet af de to events kunne vi se en masse nyheder, og vi starter med WWDC, hvor Apple opdaterede både iMac og MacBook. MacBook Pro fik f.eks. endelig Intel Kaby Lake-processorer og en prisjustering. Når det gælder iMac, præsenterede Apple, ud over opdateringer, en helt ny model kaldet iMac Pro. iMac Pro bliver ikke ligefrem en billig affære, men den er til gengæld udstyret med en 5K-skærm, en Intel Xeon-processor (med op til 18 kerner) samt op til 128 GB ECC-hukommelse.

Og mens vi alligevel taler om kraftfulde Intel-processorer, er vi også nødt til at fortælle, at Intel har præsenteret nye processorer i X-serien. Der kommer blandt andet nye Core i7-processorer i serien, men den store nyhed er, at der også kommer processorer med det nye i9-chip, hvor alle modeller har mellem 10 og 18 kerner.

En anden stor nyhed er, at Android-skaberen Andy Rubin præsenterede sin nye virksomheds første telefon, Essential Phone. Telefonen er en kraftfuld Android-telefon med alt, hvad det indebærer. Ud over det, har den er rigtig fed skærm, som virkelig dækker så meget af mobilen som muligt. Telefonen har desuden et par særlige magneter i toppen, så man kan tilføje forskelligt tilbehør. Blandt det første tilbehør finder vi et 360 graders-kamera.

Fremtiden

I denne kronik vil vi ikke spå langt ud i fremtiden. Vi vil i stedet fokusere på en rigtig interessant nyhed fra Microsoft og Qualcomm. Microsoft har nemlig annonceret, at der kommer bærbare computere med Windows 10, der får kræfterne fra ARM-baserede processorer, som i dag primært bruges i mobiltelefoner. Qualcomm Snapdragon 835 er den processor, der skal bruges ved lanceringen, og de producenter, som er blevet udnævnt som partnere, er blandt andet ASUS, Lenovo og HP.

Fordelen ved dette er i første hånd mobilitet og batteritid, men vi ved ikke helt præcist endnu, hvad vi kan forvente. Det er selvfølgelig tanken, at de skal benytte 4G og være konstant opkoblet.

12 juni 2017

Tags