Arbejdsplads

Derfor bør du satse på leasing

At lease virksomhedens IT-produkter frigiver kapital, gør det nemt at budgettere, og desuden er det bæredygtigt. Men der er nogle ting, du bør tage med i dine overvejelser.

Det er brugen af IT-udstyr, der skaber verden i form af effektivitet og lønsomhed. Ikke ejerskabet. At investere i eget IT-udstyr er ikke altid en god forretning. Derfor vokser interessen for leasing.

– Efterspørgslen efter leasing stiger konstant. Vi indgår tæt på 1500 nye leasingaftaler hvert år i Norden. Kunderne er alle typer virksomheder fra mindre firmaer til kommuner og store selskaber, konstaterer Christian Persson, som er ansvarlig for forretningsfinansiering hos Dustin. I princippet kan alle IT-produkter leases i stedet for, at man køber dem. Lige fra computere, smartphones og servere til konferenceudstyr.

Leasing er et økonomisk, bæredygtigt alternativ, mener Christian Persson. Det betyder, at virksomheden ikke behøver betale hele beløbet til udstyr på én gang. I stedet kan pengene investeres i noget, der giver et afkast her og nu. Desuden har de fleste IT-produkter stadig en værdi efter aftalens udløb, men de kan afskrives allerede ved anskaffelsen.

Det er brugen af IT-udstyr, der skaber verden i form af effektivitet og lønsomhed. Ikke ejerskabet.

Hos Dustin kan leasingkunderne med et Asset Management-system nemt holde styr på, hvornår udstyret skal udskiftes og få overskuelige rapporter til budgettering. På den måde bliver der taget hånd om hele livscyklussen for virksomhedens IT-produkter:

– I systemet kan brugeren se, hvor leasingudstyret befinder sig, og hvem der bruger det. Omkostningerne kan fordeles ud på antal ansatte eller på afdelinger. En fast månedlig omkostning gør budgetteringsprocessen lettere, og det bliver nemmere at forudse pengestrømmen, siger Christian Persson.

Leasingperioden varierer. For en mobiltelefon er aftaleperioden typisk 18 til 24 måneder, mens den for computere er 36 måneder. Når perioden udløber, findes der tre valgmuligheder. Man kan levere udstyret tilbage, fortsætte med at lease det, eller købe det fri til den aktuelle markedsværdi.

– Ud fra vores livscyklusperspektiv er det vigtigt, at brugt IT-udstyr ikke havner i et kontorskab eller på genbrugspladsen, men at det kommer videre i kredsløbet på en kontrolleret måde. Dels på grund af bæredygtighed, men også på grund af de nye krav til databeskyttelse i forbindelse med GDPR-lovgivningen. Men det er lige så vigtigt for virksomhedens egen sikkerhed, at ingen forretningshemmeligheder havner i de forkerte hænder, siger Caroline Blomé, finansekspert hos Dustin.

I leasing-løsningen stiller Dustin sikkerhed for, at IT-produkterne anonymiseres, slettes og genbruges på en certificeret og sikker måde, når de leveres tilbage.

– Kunderne kan få en rapport om sikkerhedssletningen og genbrugen af udstyret. Den rapport kan de bruge i deres egen miljørapportering, siger Caroline Blomé.

Vigtigt at huske på

Når du leaser, er det vigtigt at tænke på udstyrets levetid, så løbetiden for aftalen passer til udstyret. Ellers er der risiko for, at du ender med en leasingaftale af noget udstyr, du ikke længere bruger, eller som ikke fungerer.

Det er også vigtigt, at du opsiger aftalen, inden leasingperiodens udløb. Ellers risikerer du, at aftalen forlænges med et år, siger Dustins Christian Persson.

Vil du høre mere om, hvordan leasing kan hjælpe din virksomhed?

Kontakt en af vores eksperter

Læs mere:

Sådan genbruges IT-udstyret