Arbejdsplads

Bliv mere effektiv – bliv mobil

Både virksomheder og ansatte efterspørger muligheden for at være mere mobile i hverdagen. Men det er vigtigt at huske, at alle ansatte ikke har brug for den samme IT-løsning, lyder det gode råd fra Dell.

Øget sikkerhed, øget produktivitet. Sådan kan man beskrive den udfordring og den gevinst, der ligger i at gøre en arbejdsplads og de ansatte mere mobile i hverdagen.

– Fleksibiliteten er ekstremt vigtig i dag. Mange job har en indbygget mobilitet i sig, og jo lettere det bliver at udføre dit arbejde, der hvor du er, jo mere effektiv er du. Overfor står så hensynet til IT-sikkerheden, som kan være et ømt punkt ved den øgede mobilitet, siger Glenn Thelin, der er Strategic Partner Manager hos Dell i Norden.

Han konstaterer, at det i dag ikke kun er virksomhederne, der forventer en øget mobilitet – det gør de ansatte også.

Hensynet til IT-sikkerheden kan være et ømt punkt ved den øgede mobilitet.

– For 10 år siden blev folk glade, hvis de fik udleveret en bærbar, selvom kapaciteten var begrænset. I dag har de en klar forventning om at få det IT-udstyr, der skal til for at arbejde hjemmefra eller ude på landevejen. Der skal teknikken selvfølgelig understøtte kravet om fleksibilitet, siger Glenn Thelin.

Med Dell hænger fleksibilitet nøje sammen med kompatibilitet.

– Når du investerer i nyt IT-hardware, skal det helst være kompatibelt med det, du har i forvejen. Ellers får du en ”forklift investment”, hvor du populært sagt kører alt dit nuværende udstyr ud på en gaffel­truck, og sælger det til skrotpris. Det er der ingen pointe i; især ikke hvis årsagen til indkøbet er, at virksomheden er i vækst og skal bruge f.eks. 10 nye pc’ere. En styrke er netop, når produkter og tilbehør kan tilpasses andre mærker, siger Glenn Thelin.

Mikael Moser, der er Dells Client Solutions Marketing Manager, peger på, at Dell er den eneste leverandør, der kan fungere sammen med andre udvalgte mærker – f.eks. i form af de docking-stationer, der tillader de ansatte at koble sig på, der hvor det passer bedst. Det åbner for en fleksibilitet, der bliver stadigt mere efterspurgt.

– Tidligere har det været sådan, at hvis en virksomhed skulle bruge 200 nye maskiner, købte de den samme maskine til alle – gerne med et skarpt øje på prisen. Men lagerchefen, bogholderen og direktøren skal jo ikke bruge det samme IT-udstyr eller de samme apps, og det kan vi løse i dag, uden at det nødvendigvis bliver dyrere, siger han og fortsætter:

– Formålet med den øgede mobilitet må ikke mindst være at øge produktiviteten, så de ansatte har det rigtige udstyr og det tilbehør, som gør, at de f.eks. kan arbejde hjemmefra, hvis børnene er syge, og at man har enheder med ekstra lang batteritid, hvis der skal arbejdes på flyrejsen. Jo lettere, det bliver at udføre jobbet, desto mere effektiv bliver du. Teknologien skal kort sagt understøtte balancen mellem arbejde og fritid, som er nødvendig for at trives med jobbet, siger Mikael Moser.

Samtidig er det – lige nu – et godt tidspunkt for virksomhederne at investere i IT-mobilitet, siger han.

– Efter vi har fået Windows 10, som leverer opdateringerne automatisk, går der et stykke tid, før der kommer de store revolutioner på IT-markedet. Vores vurdering er, at der går i hvert fald fem år, inden den nuværende hardware skal byttes ud. Selvfølgelig kommer der nye produkter og features, men standarderne vil være de samme i nogle år, påpeger Mikael Moser.

Læs mere om Dustins mobile løsninger på dustin.dk/solutions

Prøv din løsning før du køber

Dell kan opbygge og afprøve din IT-løsning virtuelt, inden du køber. Som de eneste på markedet tilbyder Dell nemlig en 1:1-test, hvor I kortlægger behovet og sammensætter den løsning, der passer til virksomheden.

Derefter kan I teste jeres valg og foretage eventuelle ændringer, inden I beslutter jer. Det giver et effektivt indkøb, som virker fra første dag.

Det skal I spørge jer selv om

Dustin anbefaler at gå gennem minimum fire centrale spørgsmål, når det gælder mobility på arbejdspladsen:

  • Hvad er din målsætning? Hvad vil I opnå? Find svar på hvad, hvordan, hvem og hvornår.
  • Hav fokus på den enkelte bruger. Undgå at gøre systemet stift, men gå efter en løsning, der er skræddersyet til virksomheden og de ansattes behov.
  • Få styr på sikkerheden. Tal med din rådgiver om hvilke MDM- eller EMM-løsninger, der passer bedst til jer.
  • Vælg jeres grad af engagement. Skal jeres egen IT-afdeling stå for det hele, eller vil I hellere outsource enkelte dele eller hele opgaven?

Tekst: Per Gregersen
Foto: Istockphoto

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags