Bæredygtighed

Bæredygtighed og lønsomhed går hånd i hånd

For Stephanie Forsblom, Dustins nye chef for bæredygtighed, rummer begrebet bæredygtighed mere end blot miljøspørgsmål. Menneskerettigheder, forretningsetik og mangfoldighed er nogle af de andre aspekter, hun ofte fremhæver. Men også forretningsfordele – bæredygtighed skal altid kunne kobles sammen med lønsomhed.

Stephanies stilling som bæredygtighedschef er nyoprettet og en del af Dustins arbejde for en mere bæredygtig IT-branche.

Hvorfor brænder du for bæredygtighed?

– Jeg har været fascineret af miljø- og samfundsmæssige spørgsmål, så længe jeg kan huske. Så det var naturligt at fokusere på disse områder, da jeg valgte studieretning på Tekniska Högskolan og Handelshögskolan i Helsingfors og gennem mine snart 10 år i IT-branchen. Jeg er enig med den, der sagde, at ”Nøglen til succes er passion for det, man laver”.

Hvad er bæredygtighed ifølge Dustin?

– Dustins vision er at blive kundernes naturlige førstevalg og at sætte standarden for effektiv IT. Denne vision fastlægger også retningslinjerne for vores bæredygtighedsarbejde. Ved at drive virksomheden på en etisk og ansvarsfuld måde gennem hele værdikæden vil vi være kundernes førstevalg. Vi vil også tilbyde vores kunder energi- og ressourceeffektive produkter, tjenester og løsninger.

Hvilke spørgsmål vil du sætte på dagsordenen?

– Bæredygtighed koblet til lønsomhed. Det er mit vigtigste budskab – for at få succes skal bæredygtigheden forankres i virksomhedsdriften. Der tales meget om ansvarlighed og risici. Men forretningsfordelene ved bæredygtighed handler lige så meget om mulighederne.

Fem fokusområder

Trin for trin stræber Dustin efter at være en bæredygtig virksomhed i alle led. I efteråret 2014 fastsatte Dustins ledelsesgruppe og bestyrelse fem fokusområder.

  • Ansvarsfuldt indkøb og ressourceforbrug.
  • Mindsket klimapåvirkning.
  • Forretningsetik og antikorruption.
  • Ligestilling og mangfoldighed.
  • Et vigtigt mål for Dustin, inden for rammerne for mindsket klima­påvirkning, er at reducere CO2-udslippet med 40% inden 2020.

Stephanie Forsblom - Bæredygtighedschef hos Dustin

  • Alder: 33 år.
  • Karriere: Bæredygtighedschef hos Microsoft og hos Nokia.
  • Interesser: Slalom, løb, madlavning og kunst.

27 september 2016

Tags