Inspiration

5 trends for mobilitet

Mobilitet er i dag en naturlig del af virksomheders udvikling. Christopher Krokstedt, der er ansvarlig for infrastruktur og mobilitet hos Dustin, forklarer, hvordan de mobile trends påvirker og sætter skub i virksomhederne.

1. Størst
Den mobile platform er nu verdens største. Alle trends, tal og adfærdsmønstre peger i samme retning. Den mobile surfing vokser med lavinefart, og dermed øges kravet om, at virksomheder i dag har et mobiltilpasset site. Fordelen ved den nye digitale trend er, at virksomheder på en nem og attraktiv måde kan præsentere deres tilbud for kunderne, hvilket øger salget og positionerer virksomhederne på de konkurrenceprægede markeder. Øget mobilbrug giver også nye muligheder for at målrette specifikke budskaber til udvalgte målgrupper, og ny teknik bruges til at øge salget via nettet.

2. Tilpasning
Det mobile miljø tilpasses, så det giver et hensigtsmæssigt arbejdsmiljø for medarbejderne. Mange virksomheder opretter f.eks. en intern appstore, hvor medarbejderne kan være med til at udvælge relevante og brugbare virksomhedsapps. Det handler om at tilpasse de mobile enheder til det daglige arbejdsliv.

3. Design
De mobile enheders formgivning bliver mere avanceret, de bliver hurtigere og skærmopløsningen bliver bedre. Hvis man f.eks. sammenligner den første iPad med den nyere iPad Air, så er der stor forskel på billedkvalitet og ydelse. Samsungs nyeste telefoner har også fået meget større, flottere og bedre skærme.

4. Gigant bliver mobil
Microsoft har nu lanceret operativsystemet Windows 8, der er tilpasset tablets og understøtter touch. Dette giver et ekstra skub hen mod den mobile trend. Mange, der nu bruger bærbare computere, vil vælge at gå over til tablets med eksternt tastatur. Med Microsoft som leverandør får man it-afdelingens erfaringer med i købet, fordi de er vant til at håndtere Windows-computere. Det betyder, at virksomheder kan benytte samme infrastruktur til softwaredistribution og brugerrettigheder som hidtil.

5. Funktioner
Mange virksomheder køber i større udstrækning deres it-miljø som funktioner i stedet for hardware. F.eks. færdigkonfigurerede telefoner med vedligeholdelsesaftale. Når telefonerne pakkes ud, er de straks klar til brug, hvilket forenkler telefonhåndteringen i virksomheden.

23 september 2015

Tags