Kundecase

Zacco fik bedre sikkerhed med computere fra HP

For en virksomhed, der har til opgave at beskytte andre virksomheders immaterielle aktiver, er høj datasikkerhed en nødvendighed. Da Zacco havde brug for nye computere, henvendte de sig til Dustin, der anbefalede computere fra HP. I dag har de fået et mere sikkert IT-miljø, som koster mindre og er lettere at vedligeholde.

150 år efter grundlæggelsen er danske Zacco en af Europas største konsulentbureauer inden for intellektuel ejendomsret. Zacco arbejder med alt, der omhandler immaterielle rettigheder og håndterer alt fra patentansøgning, registrering af varemærker og designbeskyttelse til løsning af tvister, informationssikkerhed og porteføljestyring.

– Eftersom vores vision er at sikre og beskytte vores kunders innovationsprocesser og immaterielle aktiver, er høj datasikkerhed en nødvendighed, fortæller Magnus Andersson, CIO hos Zacco.

Som CIO i Zacco har Magnus ansvar for virksomhedens IT, men han er ikke den type IT-chef, som man lige hiver fat i på gangen, når der er printerproblemer. Virksomhedens 550 medarbejdere er fordelt på 30 kontorer i seks forskellige lande.

– Vi har kontorer i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, England og Indien. Al IT håndteres globalt. Selv har jeg min hverdag på kontoret her i Göteborg, men resten af mit team sidder i forskellige lande. Så det bliver til en hel del Skype!

Særlige krav til sikkerhed

Sikkerhed er alfa og omega, når man håndterer andre virksomheders aktiver, og Zacco har ganske rigtigt en lang række forholdsregler for at beskytte sine enheder. At bruge fabriksinstalleret Windows 10 sammen med eventuel bloatware kommer slet ikke på tale. I stedet sørger de selv for opsætning, og når en ny pc kommer ind i virksomheden, geninstalleres den helt.

– Når vi konfigurerer nye computere, gør vi det over netværket, uanset hvor i verden enheden er. Jeg forsøger at gøre vedligeholdelsen så enkel som mulig. En bruger skal allerhelst selv kunne geninstallere sin computer, uden at der skal bruges ekstra hænder, fortæller Magnus.

En forudsætning for, at den samme opsætning skal kunne bruges på flere computere, er, at alle enheder har den samme hardware. Hvis en computer skulle have en anden harddisk, hukommelse fra en anden producent eller et nyere bundkort, skal der bruges en ny opsætning. Dette har tidligere været en udfordring for Magnus og hans kollegaer.

– En udfordring, vi havde med vores computere, var, at producenten benyttede forskellige komponenter i sine modeller, hvilket begrænsede vores valgmuligheder. Vi manglede også stabilitet i hvilke komponenter, der benyttedes i den samme model, og det førte til, at vi havde mange forskellige opsætninger.

Dustin foreslog HP

Ensartet indhold og højere sikkerhed var to ønsker, der kom på banen, da Zacco for to år siden henvendte sig til Dustin for at få hjælp til at finde nye computere til virksomheden. Virksomheden havde tidligere købt IT-udstyr af Dustin, så det var en selvfølge at henvende sig igen.

Dustin lyttede til deres ønsker og fremhævede HP som mulighed. Efter et møde med Dustin og HP blev Magnus imponeret af HP’s store fokus på datasikkerhed og indså, at Elitebook-serien opfyldte mange af virksomhedens krav.

– Med Elitebook kunne vi få de samme komponenter i flere forskellige modeller, og det var vigtigt for os. Vi blev også lokket af HP's fokus på sikkerhed. Bare en detalje som det indbyggede skærmfilter gør det nemmere for os, der er spredt ud og rejser meget. Det var ellers noget, vi tidligere var nødt til at købe separat og sætte på skærmene.

En anden længe ventet funktion, som også er indbygget i computerne, er HP Sure Start, som kontrollerer computerens BIOS ved opstart. Hvis BIOS er ændret eller skadet, gendannes det fra en skjult partition.

– Et andet aspekt, man ikke må glemme, er, at vi kunne lide, hvordan computerne så ud og føltes. At vi desuden fik en bedre pris pr. computer end tidligere, var den afgørende faktor. Vi sammenlignede med flere leverandører, men Dustin gav os de bedste priser på de aktuelle modeller.

Udskiftningen sker løbende

At udskifte alle computere på samme tid var blevet et meget dyrt projekt, siger Magnus. I stedet valgte de løbende udskiftning. I dag, et lille år efter leveringen af de første HP-computere, er omkring 80 enheder blevet skiftet ud. Standardcomputerne er Elitebook 830 og 840. De medarbejdere, der har brug for mere performance, har Elitebook 1050, og dem, der har brug for lettere computere, har Spectre x360.

At sende computere til kontorerne i Indien viste sig at være sværere end forventet, så de blev købt på plads. Dustin kunne sammen med HP hjælpe dem med lister med komplette specifikationer, så de kunne købe computere med de samme komponenter.

Magnus har kun hørt positive ord om de nye computere fra medarbejderne:

– Vi er meget tilfredse med vores computere, og så vidt jeg ved, har vi ikke haft en eneste garantisag. Jeg fik faktisk lidt positiv feedback tilsendt forleden dag. Det var en bruger, der skrev , at det aldrig før havde været så nemt at skifte computer. Det er lige præcis sådan noget, man vil høre!

Kontakt Dustin for at se, hvordan vi kan hjælpe dig med at finde de produkter og tjenester, som kan forbedre dit workflow og give dig en mere effektiv virksomhed.

Jeg vil gerne kontaktes

Når vi konfigurerer nye computere, gør vi det over netværket, uanset hvor i verden enheden er.

Magnus Andersson, CIO hos Zacco.
Magnus Andersson Zacco

Sådan blev det muligt

Udfordring

For en virksomhed som danske Zacco, der arbejder med at beskytte andre virksomheders immaterielle aktiver, er høj datasikkerhed en nødvendighed. Med 550 medarbejdere fordelt på 30 kontorer i 6 lande havde de brug for en sikker og letadministreret computer, som kunne håndteres på distance.

Løsning

Dustin anbefalede computere fra HP. Zacco faldt for de indbyggede sikkerhedsfunktioner, computernes driftssikkerhed og en lavere pris pr. enhed, end de tidligere havde fået.

Resultat

I dag har Zacco et mere sikkert IT-miljø til en lavere pris. Samtidig kræver enhederne mindre vedligeholdelse end før.

Tekst: Henrik Skapare
Foto: Sune Chee

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags