Arbejdsplads

Xerox vil hjælpe sine kunder med at træffe bæredygtige valg

Når man taler om printere og bæredygtighed, ender man nemt med at diskutere printeren og forbrugsstofferne. Men for Xerox handler det ligeså meget om at uddanne og støtte brugeren i at bruge printeren på en mere bæredygtig måde.

Hvor mange papirer printer du på en uge? Det er formentlig færre end for 10 år siden. Vi printer nemlig mindre og mindre. Men det er stadig ikke tid til at sende printeren på pension.

– Samtidig med at vi printer mindre, er vi begyndt at bruge vores printere til andre ting, som at digitalisere dokumenter og sende dem digitalt. På den måde bidrager printeren til det digitale workflow, siger Seppo Valjakka, Product Marketing Manager Workspace Solutions hos Xerox i Finland.

I forhold til det digitale workflow tilbyder Xerox forskellige apps, som tilføjer funktionalitet til printeren for at forenkle forskellige typer af arbejdsopgaver. Alle apps er samlet i Xerox App Gallery og dækker områder som cloud-lagring, kommunikation, uddannelse, mobile løsninger og produktivitet.

Tænk dig om, inden du printer

For at reducere sin miljøpåvirkning synes Seppo, at man skal tænke sig om, inden man printer. Når man har brug for at printe, bør man gøre det så miljøvenligt som muligt.

– Xerox arbejder meget med bæredygtighed. Det gennemsyrer alt fra, hvordan printerens funktioner reducerer energiforbruget ved inaktivitet til papir- og tonerforbrug. Vi arbejder hele tiden på at reducere tonerens partikler, så de nemmere sætter sig fast på papiret. Det sparer både energi og papir, eftersom du får bedre og mere jævn kvalitet på dine print, fortæller Seppo.

Funktioner, der opfodrer til bæredygtig brug

Når det gælder brug af printeren, spiller printerens drivere en vigtig rolle.

– Vi vil gøre det nemt at printe på begge sider, justere billedstørrelser, så der er plads til flere billeder på samme side, og vælge lavere printkvalitet for at spare på blæk og toner.

Til de lidt større kontorer er der et ”print awareness tool”. Det er et værktøj, der gør brugerne bevidste om deres print og som opfordrer til færre udskrifter.

– Værktøjet fungerer som en pop-up, der uddanner og minder brugerne om ting, de kan tænke på. Man kan desuden lave en intern konkurrence om hvem på kontoret, der printer mindst, siger Seppo.

Send dokumenter med Pull Print

En god løsning, som hjælper dig med at fravælge unødvendige print, er Pull Print, som fås som både server- og cloud-løsning. Det betyder, at du sender et dokument til print uden at vælge printer. Når du skal bruge din udskrift, kan du logge på valgfri tilsluttet printer med PIN-kode eller adgangskort og hente dine print.

– Eftersom du skal identificere dig, er det en meget sikker løsning. Samtidig printer virksomheder som regel 20 procent mindre bare ved at gøre det til et aktivt valg at gå hen til printeren og hente udskriften.

Tonerresterne kan returneres og genbruges

Uanset hvor meget eller lidt du printer, vil du før eller senere være nødt til at skifte tonerkassette. Tonere, der ikke genbruges, er et miljøproblem, men Xerox har en løsning.

– De lidt mindre virksomheder kan nemt gå ind på vores hjemmeside og printe returlabels. Større virksomheder kan få en større returkasse til opsamling. Vi genvinder tonerkassetten, billedtromlen og andre mekaniske dele. Det er godt, hvis tonerkassetten er så tom som mulig, når du sender den retur. Tonere i dag er designet, så du får god printkvalitet helt frem til det sidste print, siger Seppo.

Seppo Valjakka

Product Marketing Manager Workspace Solutions hos Xerox i Finland

Lignende læsning:

Guide: Vaelg-den-rette-printer
Adgang er vigtigere end at eje

16 marts 2020

Tags