Arbejdsplads

Workstations ifølge Dell

En workstation er så meget mere end bare en kraftfuld computer. Den er bygget til at være ekstremt pålidelig og er ofte særligt konstrueret til de applikationer, den skal køre.

Eftersom forskellige personer har forskellige krav til deres computere, også når det gælder workstation-brugere, spurgte vi Dell, hvordan man vælger den rette workstation til sine behov. Her er en guide til fire erhvervsroller, hvor en velfungerende workstation er en nødvendighed for at kunne være effektiv. Det er arkitekten, den professionelle CAD-bruger, 3D-artisten og den kreative.

Johan Thorslund, som er workstation-specialist hos Dell, lægger vægt på, at man hverken skal over- eller underinvestere i hardware. Det er nemlig vigtigt at vælge den rette hardware til brugerens behov, så vedkommende kan være så produktiv som muligt. Den mulige omkostning ved tabt produktivitet er højere end den eventuelle besparelse, man kan opnå på hardwareinvesteringen.

1. Arkitekten

Udover performance og pålidelighed er evnen at være mobil en faktor, der ofte styrer valget. En anden ting, man ikke må glemme, er, at æstetik ofte er vigtigere, end man lige tror, og derfor er en workstation med et tiltalende design ofte af stor betydning. Den mest almindelige software i dette miljø er Autodesk Revit, så det er selvfølgelig vigtigt at undersøge, om computeren er certificeret til dette program.

For Johan Thorslund er førstevalget modellen med navnet Precision 5540, som er den tyndeste workstation på markedet. Det er perfekt til dem, der rejser meget.

– Den kan beskrives som høj performance kombineret med et æstetisk kabinet. Her er hardwaren certificeret til softwaren Revit fra Autodesk.

– Det er nødvendigt for at få god support fra leverandøren af softwaren.

Når du vælger en 5540, får du softwaren Dell Precision Optimizer, DPO, som Dell har udviklet for at optimere hardwaren til de mest almindelige og brugte programmer. DPO er relativt ny og giver en forøgelse af performance på mellem 15 til 20 procent.

Et alternativ til 5540 er den meget æstetiske Precision 5530 2-in-1, som også kan bruges som tegneredskab med meget præcis input fra pennen Dell Premium Active Pen.

2. Den CAD-professionelle

For denne gruppe er single core-performance meget vigtig, og det er ofte aktuelt med stationære modeller. Du bør derfor undersøge modeller med høj clock-frekvens på processoren - antallet af kerner er nemlig ikke ligeså vigtigt, som det kan være for andre applikationer.

Johan Thorslunds førstevalg inden for stationære workstations er modellen T3630, som er udstyret med en hurtig i7-processor. Autodesk Autocad er den dominerende software, og behovet af RAM-hukommelse er 32 eller 64 GB. Anbefalet grafikkort er P2000 eller P4000 fra NVIDIA.

– Det er en smart løsning i en relativt lille pakke til en god pris, siger Johan Thorslund.

Også her indgår DPO for optimering af hardwaren til de mest brugte programmer. Certificeringen af hardwaren, for eksempel Autocad, garanterer, at behovet for support opfyldes.

Selvom stationære dominerer, er der også bærbare alternativer. Så er det i første omgang model 5540 eller den skarpere Precision 7540, som har mere RAM-hukommelse, bedre grafikkort og mere diskplads.

3. 3D-artisten/CGI-specialist

Dette er en person, der arbejder i spilbranchen, filmindustrien eller inden for digitale special effects. I denne gruppe er det udelukkende stationære modeller, der gælder. Eksempel på modeller er Precision 5820, som er en maskine med en socket (plads til én processor), og 7820/7920, som er maskiner med to sockets* (plads til to processorer).

– Her er det vores mest kraftfulde modeller med to processorer, mindst 64 GB RAM og tunge grafikkort.

Inden for spilbranchen er det vigtigt, at udvikleren skal kunne bruge de samme grafikkort som forbrugerne, og derfor er de mest kraftfulde maskiner suppleret op med de mest almindelige grafikkort til forbrugere. Her er det muligt at køre med to eller tre grafikkort.

– Ved tvivl om valget af grafikkort kan vi selvfølgelig vejlede og hjælpe.

Når det gælder skærme, er der både understøttelse af 8K og 4K.

*= Disse kan kun specialbestilles. Kontakt vores sælgere, hvis du vil vide mere.

4. Den kreative

Den kreative er ofte en bruger, der arbejder med fotografi, video eller billeder på forskellige måder, for eksempel fotografen, designeren eller en art director.

Disse brugere benytter ofte flere forskellige programmer, så det er vigtigt, at computeren er alsidig. Ofte er Adobes applikationer grundstenen i arbejdet.

For denne bruger, der brænder for design og kreativitet, er 5530 2-in-1 med en Dell Premium Active Pen et match made in heaven.

Johan Thorslund vil til sidst fremhæve værktøjet Dell Canvas, som er en 27’’ tegneplade, der kan bruges af alle fire erhvervsgrupper.

Udover disse specialistgrupper, stiger brugen af workstations også blandt andre brugere i virksomhederne.

– Eftersom filer bliver tungere og applikationer mere krævende, ser vi også, at andre grupper, som for eksempel økonomiansvarlige i virksomheder og andre brugere, der sidder med krævende arbejdsbelastning, efterspørger workstations. Både workstations og større skærme er en måde at øge produktiviteten på.

Dell arbejder for at hjælpe virksomheder med at kortlægge deres brugere, så hver brugerprofil får det, den har brug for. Ved at finde de rette brugerprofiler får man en fleksibilitet, hvor hver brugergruppe er tilfreds og kan maksimere sin produktivitet, samtidig med at man hverken overinvesterer eller underinvesterer i hardware. Man kan også få hjælp til, hvordan IT-afdelingen på en sikker måde håndterer et fleksibelt miljø, men stadig beholder simpliciteten og omkostningseffektiviteten.

– Når det gælder brugerprofiler, kan vi tilbyde en helhed via Dustin, som også er forhandler af den aktuelle software, siger Johan Thorslund. Med Dustins licensekspertise kan vi hjælpe kunderne med at skabe brugerprofiler, som dækker helheden, når det gælder slutbrugernes behov.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags