Arbejdsplads

Whiteboard-tavlen har fået konkurrence

Hvis den digitale touchskærm skal blive en selvfølge i mødelokalet ligesom den vellidte whiteboard-tavle, skal den være ligeså intuitiv og nem at bruge, mener John Lindén, Group Manager Display hos Samsung.

Skærme, der fungerer som interaktive whiteboard-tavler, er ikke et nyt fænomen, men hvis man ser på den hurtige digitalisering af alt andet i mødelokalet, så er de stadig et sjældent redskab. I følge et studie lavet af Samsung med 700 deltagere handler det primært om, at de løsninger, der fås i dag, er for svære at lære.

- Da vi talte med virksomhederne, fandt vi ud af, at størstedelen af dem stadig bruger analoge hjælpemidler. Whiteboard-tavlen er smart for at undgå envejskommunikation, men der er også risiko for, at ideer går tabt, når deltagerne skal tage billeder og notater, siger John Lindén Group Manager Display hos Samsung.

Nøgleordet er simplicitet

Samsungs løsning på problemet med svære interaktive skærme blev Samsung Flip, en roterbar 55’’-skærm, som enten kan monteres på væggen eller flyttes rundt på og forvandle ethvert rum til et digitalt mødelokale.

- Den typiske brug er, at den enten står i et mindre mødelokale eller uden for flere mødelokaler, så du kan rulle skærmen ind, hvor den skal bruges. Under mødet bruger du den til at tegne og tage notater på, som hvis den var en almindelig skriveblok. Når mødet er slut, sendes notaterne til alle deltagerne, fortæller John Lindén.

John fortæller, at man nemt tilføjer så mange funktioner som muligt i sine enheder, men at Samsung i stedet gjorde det stik modsatte.

- For straks at kunne bruge den uden oplæring eller en manual fjernede vi alt undtagen det mest nødvendige. Den har endda en sensor, som registrerer, at du træder ind i lokalet, så den er klar til at tænde skærmen i det øjeblik, du løfter din pen.

Pennens tyndere side bruges til at tegne finere detaljer, og den lidt grovere side til de større ting. Detaljer slettes med pegefingeren, og større fejl slettes med hele håndfladen.

Ekstrajob som computerskærm

Eftersom skærmen er udstyret med Samsungs operativsystem Tizen, skal du ikke tilslutte en pc for at bruge den. Men den kan altså også bruges som en computerskærm. Der er endda en hylde til den bærbare computer.

- Når skærmen roteres, hæves den samtidigt for at komme op i den rette højde. Når skærmen bruges med f.eks. Microsoft Office PowerPoint, kan den berøringsfølsomme skærm bruges til tegninger, markeringer og notater direkte i præsentationen, siger John Lindén.

Læs også:

Bedre samarbejde
Videokonferencer og hjemmearbejde uden problemer

Fokus

John Lindén

Group Manager Display hos Samsung