Kundecase

Viasys udskiftede datacentret med virtuelle servere

Efter den finske virksomhed Viasys fornyede sit virtuelle miljø, er det ikke længere nødvendigt at have en intern servercentral. I dag kører hundredvis af virtuelle servere på fire fysiske servere, og fordelene har været mange.

IT-virksomheden Viasys ligger i Finlands næststørste by, Esbo. Viasys er specialister i virtuelt design og konstruktioner til byggebranchen. Bygherrer og ingeniører kan hos Viasys skabe virtuelle modeller af fremtidige byggerier og på den måde få bedre overblik og øge produktiviteten.

Virksomheden anvender samme slags 3D-teknologier til byggebranchen, som også anvendes til computerspil.

Viasys bruger virtuelle servere i sin softwareudvikling, afprøvning og kvalitetssikring.

– Vi har i dag hundredvis af virtuelle servere, der nu kører med to nye servere og to ældre servere, siger Reima Väisänen, som er chef for informations- og kommunikationsteknik hos Viasys.

Takket være de virtuelle servere behøver Viasys ikke længere have sit eget datacenter, og det giver lavere lokaleomkostninger og mindre vedligeholdelse. Desuden har det store datacenter, som Viasys benytter nu, et betydeligt mere robust backup-system.

Ifølge Väisänen er man i Finland også nødt til at have intern server- og diskkapacitet til opbevaring af kundedata.

– På den måde kan man sikre sig, at de lagrede informationer befinder sig i Finland, hvilket man ikke altid kan garantere med de internationale cloud-tjenester, forklarer han.

For Viasys gik skiftet til et nyt servermiljø helt problemfrit.

– Vi valgte at konsultere Business­forum, der er en del af Dustin Group, og deres ekspert foreslog forskellige alternativer. Vi valgte det sikreste. Det medførte lidt mere arbejde, men overførslen kunne til gengæld gennemføres uden driftsafbrydelser, fortæller Reima Väisänen.

Han er især glad for den specialviden, Businessforum bidrog med i forløbet.

– Selvom jeg arbejder med virtuelle miljøer til dagligt, så krævede implementeringen af platformen specialviden, slutter han.

Sådan blev det muligt

Udfordring

Viasys servere havde nået slutningen på deres levetid.

Løsning

Viasys købte to R630-servere som ESXi-værter fra Dell og Dells EqualLogic storagesystem inklusive switches samt VMWares opdateringsløsning.

Effekt

Takket være det nye kompakte udstyr, slap Viasys for selv at lægge lokaler til en servercentral og sparede penge på vedligeholdelse, el og nedkøling. Det nye udstyr giver slutbrugerne en hurtigere og mere pålidelig service

Viasys

Viasys er en del af den internationale koncern Topcon Positioning Group, som har flere tusind ansatte.

Hos Viasys Finland er der 35 medarbejdere.

Tekst: Antti J. Lagus