IT-sikkerhed

Værdien af XDR for cybersikkerhedsteams

Hvad er XDR?

XDR, der er opstået af Endpoint Detection Response (EDR), hælder mod en fælles hændelsesregistrerings- og responsplatform. Formålet er at reducere kompleksiteten af sikkerhedsoperationer ved at samle sikkerhedsrelevante endpoint registreringer med telemetri fra ikke-endpoint kilder såsom netværkssynlighed, e-mailsikkerhed, identitetssikkerhed, adgangsstyring, cloudsikkerhed og meget mere. XDR fokuserer på optimering af trusselsdetektion, undersøgelse og trusseljagt i realtid.

Det er svært at være IT-sikkerhedsansvarlig i dag. Jobbet har aldrig været mere højt profileret, da sikkerhedsangreb fortsat er nyhedsstof i medierne.

Daniel O'Neill, Director of MDR Security Operations hos Bitdefender

Frem for alt giver XDR mulighed for mere velinformerede beslutninger om cybersikkerhed ved at forbedre den operationelle effektivitet og give et sammenhængende overblik over, hvad der sker på tværs af endpoint, netværket og applikationerne, så trusler elimineres, før de omsættes til en reel hændelse.

Et umodent marked

XDR-markedet er stadig umodent med få leverandører, der tilbyder løsninger. På trods af at nogen hævder, at de har komplette løsninger, er det ikke altid tilfældet.

Manglende gennemsigtighed på markedet resulterer i, at de IT-sikkerhedsansvarlige med rette stiller spørgsmålstegn ved, om XDR er den bedste løsning til at dække de aktuelle behov, eller om det potentielt skaber overafhængighed af en enkelt leverandør. Cybersikkerhedsudbydere, der ønsker at tilbyde XDR, skal vurdere, om de er i stand til realistisk set at tilbyde hver eneste komponent i et XDR-økosystem.

Konklusion

XDR er et vigtigt skridt fremad. Selv om mange virksomheder endnu ikke har taget det til sig, har det klare fordele i forhold til at reducere kompleksiteten i sikkerhedsoperationer og give et mere sammenhængende overblik over begivenhederne. XDR hjælper med at lette denne byrde betydeligt ved at give kvalificerede medarbejdere mere tid til at fokusere på det, der betyder mest – at finde og eliminere trusler

Om Bitdefender

Bitdefender leverer cybersikkerhedsløsninger med førende sikkerhedseffektivitet, ydeevne og brugervenlighed til små og mellemstore virksomheder, store virksomheder og forbrugere. Bitdefenders vision er at være verdens mest pålidelige udbyder af cybersikkerhedsløsninger, og virksomheden har forpligtet sig til at forsvare organisationer og enkeltpersoner over hele verden mod cyberangreb for at transformere og forbedre deres digitale oplevelse.

Læs mere om Bitdefenders andre løsninger

Kontaktperson: Mads Skov Thomsen
[email protected]

XDR befinder sig stadig på et tidligt stadie, så det er ikke overraskende, at der stadig ses på den fulde ydeevne, brugscases og måske endda på definitionen.

Daniel O'Neill, Director of MDR Security Operations hos Bitdefender

Sidst opdateret: 8 juli 2022

Tags