Arbejdsplads

Tre krav til mobile IT-løsninger

HP har sat fokus på de nye generationer af IT-brugere, som er vokset op tæt på et tastatur. Tre elementer indgår altid i deres løsninger til den mobile arbejdsplads – HP kalder det Workforce, Workplace og Workstyle, og det er altid med brugerne og sikkerheden i centrum.

– De digitalt indfødte stiller andre krav til arbejdspladsen end de tidligere generationer. Det skal vi honorere.

Sådan siger Henrik Johansson, der er HP’s area category manager i Danmark. HP har derfor udpeget tre fokusområder for deres innovation og forretningsudvikling i de kommende år – tre områder, der altid tager udgangspunkt i den enkelte virksomhed.

HP kalder det Workforce, Workplace og Workstyle, og alle tre er affødt af den konstante udvikling på arbejdsmarkedet.

– Mellem 35 og 40 pct. af de erhvervsaktive i Vesteuropa er født siden begyndelsen af firserne. De er digitalt indfødte, er vokset op med IT og lader sig hverken imponere eller bekymre af IT-udviklingen. De følger bare med og forventer, at arbejdspladsen også gør det. For dem er en bærbar pc ikke noget særligt, det er blot et arbejdsredskab, siger Henrik Johansson.

De digitalt indfødte stiller andre krav end de tidligere generationer.

Det fører frem til første pind på HP’s fokusliste: Workforce. Sagt på en anden måde: Hvem skal bruge vores produkter?

– Brugerne skal være i centrum for vores løsninger, og funktionalitet er ikke det eneste parameter. Det må også gerne se godt ud, mens det fungerer, så vores design er vigtigt. Samtidig skal det være solidt og kunne tåle at blive brugt andre steder end på kontoret, så et flot design skal kombineres med, at f.eks. en bærbar kan bruges under mange forskellige forhold med både regn, kulde og støv, siger Henrik Johansson.

Begrebet Workplace betyder, at HP tænker arbejdsdagen med ind i hver pc. Ikke mindst, at mange i løbet af dagen flytter sig rundt fra opgave til opgave og fra møde til møde.

– Lang batteritid er simpelthen blevet en grundlæggende forudsætning alene af den grund, at en bærbar pc netop skal være bærbar og ikke konstant skal have et kabel i væggen, siger Henrik Johansson og peger på et vægtigt parameter i hele Workplace-tankegangen: Sikkerheden.

– Vi insisterer altid på at tale om sikker­hed, når vi taler med kunder om mobilitet på arbejdspladsen – ganske enkelt fordi der findes dem derude, der ikke nødvendigvis vil os noget godt. Du kan få stjålet data og ideer, som kan smadre din forretning, og andre oplever desværre, at deres data bliver krypteret, så de skal betale en løsesum for at få adgang til deres egne ting. Tidligere har mange virksomheder fokuseret meget på funktionalitet og pris – og det er også vigtigt – men flere og flere bliver heldigvis opmærksomme på, at sikkerheden helt grundlæggende skal være på plads, siger han og understreger:

– Det skal være besværligt at bryde ind i systemet, samtidig med at det er let for brugerne at arbejde med. Et sikker­hedsbrud kan blive ekstremt kostbart, men det trækker også kraftigt ned, hvis medarbejderne oplever hele systemet som besværligt at arbejde med. Især i en mobil hverdag er det vigtigt med hurtig adgang til systemet, uanset om du skal downloade, uploade eller printe – men sikkerheden skal følge med. Vi tilbyder sikkerhedsløsninger, som kan skrædder­sys til den enkelte virksomhed, og som beskytter både hardware, software og data, siger Henrik Johansson.

Af samme grund har HP indledt et samarbejde med danske B&O.

– De er eksperter i at lave lyd, der fungerer. Det betyder bl.a., at vores nye modeller har en indbygget støjreduktion, som lukker lydene fra resten af rummet ude – selvom du sidder hjemme i spisestuen og børnene leger i baggrunden, kommer der ingen forstyrrende lyde med til de andre mødedeltagere, forklarer Henrik Johansson.

Det sidste element i HP’s ligning er Workstyle. Det er betegnelsen for, at hver-mand-sit-skrivebord-til-man-dør-arbejdspladsen er fortid.

Drop passwordet

Et password kan være alt for let at gætte for ubudne IT-gæster. Derfor anbefaler HP at bruge en fingeraftrykslæser, når man skal logge ind på systemet.

Det har flere fordele:

  • Du skal ikke huske mange passwords i hovedet
  • Den er umulig at bryde for hackere – eller hvis maskinen bliver stjålet
  • Den er hurtig og effektiv for brugerne

Tekst: Per Gregersen
Foto: Istockphoto

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags