Kundecase

Trådløst netværk til robotter over hele verden

Robotter bliver ikke trætte, de er superpræcise, og kan uden problemer arbejde med farlige maskiner og giftige stoffer, som vi mennesker helst vil undgå. Universal Robots, der producerer robotter til alle formål, har derfor stor succes. Lars Filstrup, Group IT Manager hos Universal Robots, fortæller her, hvordan man har opgraderet virksomhedens netværksløsning, så IT-delen også følger med væksten.

Virksomheden har de seneste år oplevet en meget kraftig vækst. Antallet af medarbejdere er vokset fra 50 til 440. Netværket hos Universal Robots blev implementeret, da virksomheden var markant mindre end i dag, og hovedsædet i Odense var virksomhedens eneste lokation. I dag har Universal Robots 12 sites fordelt over hele verden, og behovet er naturligvis et andet.

– Vi forsøgte i begyndelsen at følge med udviklingen ved at implementere netværk hos de enkelte salgskontorer ved hjælp af lokale IT-folk. Det forløb ikke altid lige gnidningsløst, eftersom vi sad langt væk og havde svært ved at styre, hvad der foregik. Vi skulle forklare for fremmede IT-folk, hvad vi ønskede, og de arbejdede måske ud fra andre standarder, som vi ikke kendte til, forklarer Lars Filstrup.

Vi er sikret mange år ud i fremtiden.

Hos Universal Robots var man derfor på udkig efter en løsning, der var let at implementere alle steder i verden. Løsningen skulle samtidig leve op til virksomhedens krav om sikkerhed og skalérbarhed.

– Vi har tidligere samarbejdet med Dustin, og henvendte os også denne gang til dem. Vi havde allerede en idé om, at vi gerne ville have en Cisco Meraki-løsning. Men eftersom vi har haft gode erfaringer med den rådgivning, vi tidligere har fået, ville vi gerne stemme af med dem, om det var den rigtige løsning for os, eller om der fandtes noget endnu bedre på markedet. Efter Dustin var blevet præsenteret for vores kravspecifikation, anbefalede de stadig, Cisco Meraki, fortæller Lars Filstrup.

Valget af Cisco Meraki har givet mange fordele. Det er blevet meget lettere IT-mæssigt at koble et nyt site til organisationen.

– Vi bruger stadig lokale IT-folk, men nu har vi en fast standard, som de nemt kan følge. Løsningen er cloud-baseret, så når de trådløse AP’er på de lokale kontorer kobles på internettet, fanger de selv den konfiguration, vi har defineret fra hovedkontoret. Det er supernemt for alle parter, og er samtidig en sikker måde at implementere løsningen på alle kontorer. Alle medarbejdere skal kunne arbejde effektivt, uanset om de befinder sig i Odense eller Singapore, siger Lars Filstrup.

At løsningen er cloud-baseret betyder desuden, at man fra hovedkontoret kan følge med og hele tiden se, hvordan nettet fungerer på de forskellige kontorer. Hvis brugerne f.eks. ringer fra et af kontorerne ude i verden, fordi noget ikke fungerer, kan man se, hvad problemet er, og enten løse det direkte eller guide det lokale kontor til selv at løse det.

Håndteringen af systemet er meget brugervenlig, og Universal Robots klarer stort set alt selv. Cisco tilbyder support alle dage døgnet rundt – en såkaldt ’follow the sun’-løsning, som betyder, at det altid er muligt at få support et eller andet sted på kloden. Hos en moderne og højteknologisk virksomhed som Universal Robots har man naturligvis stort fokus på sikkerheden. En vigtig feature i løsningen er opdelingen af netværket.

– Vi kan nemt opdele nettet, så brugerne kun har adgang til det, der er relevant for dem. Data vedrørende udvikling er f.eks. forbeholdt de medarbejdere, der arbejder med udvikling etc., forklarer Lars Filstrup.

Udover sikkerheds- og administrationsdelen var skalérbarhed et vigtigt krav fra Universal Robots. ”Vi er sikret mange år ud i fremtiden. Selvom vi har oplevet en kraftig vækst og forventer, at det vil fortsætte på den måde, har jeg meget svært ved at se, at løsningen ikke skal kunne følge med. Den kan i princippet skaleres i det ”uendelige”. Det er vigtigt for os at teame op med samarbejdspartnere, der gør det muligt for os at vokse internationalt, siger Lars Filstrup.

Læs mere på dustin.dk/networkasaservice

Sådan blev det muligt

UDFORDRING

Universal Robots har været igennem en meget voldsom vækst og har udvidet forretningen med salgskontorer over hele verden. Virksomhedens netværk skulle derfor opgraderes, så det levede op til de krav, der blev stillet til sikkerhed, skalérbarhed og hastighed.

LØSNING

Cisco Meraki er blevet implementeret på hovedkontoret i Odense og på tolv salgskontorer - senest i Boston. Hvert salgskontor har fået installeret en Meraki-switch og to-tre AP’er. Hovedkontoret i Odense har fået en del flere AP’er, hvilket udover bedre sikkerhed også har givet et markant løft af performance. Implementeringen er foregået med et minimalt tidsforbrug.

EFFEKT

Løsningen har foruden øget sikkerhed og skalérbarhed givet Universal Robots medarbejdere en langt mere brugervenlig håndtering samt en højere hastighed på netværket.

Tekst: Synne Eriksen
Foto: Lars Owesson