Kundecase

Sikker mobilitet til eleverne

Office 365 og OneNote Classroom Creator, hvilket giver eleverne helt nye kompetencer.

Fredrikstads Kommune er en af de allerførste i Norge til at lade samtlige 9.000 skoleelever bruge værktøjer i den skybaserede pakke Office 365. IKT-pædagogen Sigmund Brenna fra skoleforvaltningen fortæller, at formålet både er at opbygge elevernes digitale kompetencer og at give dem gode forudsætninger for at være aktive og kreative og kommunikere med elever på andre skoler.

Vi er teknologioptimister og tror ikke på et forbud mod, at eleverne bruger deres egne mobiler og tablets, som de er vant til hjemmefra.

– Høj mobilitet og sikkerhed er vigtige hovedpunkter for os. One-Note Classroom Creator og Yammer er utroligt gode værktøjer til at studere, skabe og dele resultater mellem forskellige platforme. Disse understøtter også vores ønske om, at eleverne selv skal tage del i at skabe og udforme indholdet, siger han.

Dustin leverer skoleportal

Efter at Fredrikstads Kommuneindgik en aftale med Dustin om levering af en skoleportal, der kunne integreres med Microsoft-programmerne SharePoint, Office 2013 og Office 365, har kommunen i det første år suppleret og udvidet ordren med blandt andet Windows 8 på alle enheder samt OneNote Classroom Creator og Yammer og flere enheder fra Dell.

– Nu er vi i en fase, hvor vi bruger Dustin som samarbejdspartner til at finde gode løsninger på indkøb af pædagogiske apps, som eleverne kan bruge i den daglige undervisning. Vi vil for eksempel oprette en Company Store, hvor vi kan frikøbe apps for kommunens og skolens regning, fortæller han.

Tror ikke på forbud eller pegepinde

Til sommer afslutter kommunen et pilotprojekt, der sker i samarbejde med Dustin. Her undersøges, på fire skoler, hvilken type terminaler eleverne skal kunne bruge til forskellige formål, for at skabe forudsætningerne for, at eleverne skal kunne bruge eget udstyr.

– Vi er teknologioptimister og tror ikke på et forbud mod, at eleverne bruger deres egne mobiler og tablets, som de er vant til hjemmefra, siger han.

Fra januar 2016 skal resultaterne ifølge planen implementeres og verificeres i 8. klasse på en testskole. Så får kommunen de bedst mulige forudsætninger for at implementere alle relevante softwareprogrammer, computere, tablets og hybrider til resten af kommunens elever i 8. klasse fra efteråret 2016.

– Under hele dette forløb er Dustin en vigtig samarbejdspartner og ressource, der sørger for fuld datasikkerhed på alle niveauer, siger Sigmund Brenna.

Tekst: Atle Abelsen
Foto: Bård Gudim

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags