Kundecase

Sådan opnår Nacka Gymnasium kvalitet og omkostningskontrol

Nacka Gymnasium lægger stor vægt på IT-udstyrets kvalitet og holdbarhed. Samtidig ønsker skolen at holde omkostningerne nede. Det er en udfordrende ligning at løse.

Med sine i alt 2.300 elever er Nacka Gymnasium et af Sveriges største gymnasier. Skolen tilbyder en bred vifte af både universitetsforberedende og erhvervsforberedende uddannelsesprogrammer. Skolen foretager store IT-indkøb. Ud over at hver elev bliver tilbudt en lånecomputer, er der et antal computerrum, der er tilpasset efter de forskellige uddannelsers skiftende behov. Selv i almindelige undervisningslokaler er der en del udstyr, for eksempel projektorer og kabler.

– Når man vælger IT-udstyr til en skole, er der et overordnet princip. Det, der købes, skal have holdbar kvalitet til den rigtige pris. I skolemiljøet er slitagen meget højere end på et almindeligt kontor. Jeg vil sige, at de militære test, der fremhæves i producenternes markedsføring, ikke tåler sammenligning med det, der sker på skolerne. Her finder man den ultimative kvalitetstest, forklarer Martin Kuczynski, IT-chef hos Nacka Gymnasium, med et smil.

Omkostninger løber løbsk

For eksempel kan man vente ganske længe med at opdatere skærme på en almindelig arbejdsplads. På en skole får udstyret ofte masser af knubs, det falder på gulvet eller bliver beskadiget på anden vis. Derefter skal udstyret repareres eller udskiftes.

– Omkostningerne løber hurtigt løbsk, og det er ekstra vanskeligt for en skattefinansieret virksomhed som vores. Som ansvarlig for området handler det om at bruge begrænsede ressourcer på en intelligent måde, men uden at gå på kompromis med kvaliteten, fortsætter Martin Kuczynski.

Også det enklere udstyr skal kunne modstå hårdhændet behandling. På Nacka Gymnasium er man meget omhyggelige med at kontrollere kvaliteten af alt, der bliver købt ind.

– Vi ser for eksempel på kvaliteten af stikforbindelser og kontakter på alle kabler. Noget så simpelt som en USB-nøgle holder bedre, hvis kappen er fremstillet af metal i stedet for sprød plastik. Så kan læreren sætte den i sin nøglering og være sikker på at have alle nødvendige filer med sig.

Han forstår fristelsen ved at købe det absolut billigste, der findes på markedet, men han mener, at det i længden bliver dyrere, fordi udstyret ikke holder.

Kvalitetskabler til den rigtige pris

Nacka Kommune har i mange år haft en rammeaftale med Dustin, som ifølge Martin Kuczynski er fleksibel nok til, at man kan finde al hardware på det samme sted. Da Dustin for et par år siden lancerede sine egne mærker inden for perifere enheder, blev han straks interesseret.

– Her så vi mulighederne for at få en holdbar kvalitet, uden at det koster kassen. Vi begyndte med at vurdere Prokord-kablerne, og vi så, at de opfyldte vores strenge krav, fortæller Martin Kuczynski.

Den positive vurdering førte til, at skolen valgte Prokord-kabler til et stort projekt med opgradering af alle projektorerne i flere hundrede klasseværelser.

– Det har fungeret virkelig godt, og i dag køber vi Prokord til alle typer kabler. På samme måde er vi skiftet til Cirafon-covers og holdbare Tranzip USB-nøgler i metal, fortsætter han.

Skærmene overholder målene

En anden produktkategori, hvor Dustin har lanceret sit eget varemærke, er skærme. Voxicon er tænkt som et smart alternativ, der leverer høj kvalitet for pengene. I betragtning af de store omkostninger ved udskiftning af beskadigede skærme så Nacka Gymnasium også dette som interessant for skolen.

– Efter en vurdering kunne vi konstatere, at Voxicon gav os præcis den samme holdbare kvalitet som de store, etablerede mærker, men til langt bedre priser. Det gælder både til de almindelige computerrum og til uddannelser, hvor kravene til billedkvalitet er højere. Voxicon-skærmene overholder ganske enkelt målene, siger Martin Kuczynski.

Efterhånden som Nacka Gymnasiums ældre skærme bliver udtjent, udskiftes de nu løbende med nye Voxicon-skærme.

– Den eneste forskel, jeg ser, er at vores økonomi belastes betydeligt mindre, når en skærm går i stykker. Som skole kan vi gøre mange gode ting for de penge, vi sparer, afslutter han.

Her så vi mulighederne for at få en holdbar kvalitet, uden at det koster kassen.

– Martin Kuczynski, IT-chef hos Nacka Gymnasium.

Sådan blev det muligt

Udfodring

Som et af Sveriges største gymnasier med 2.300 elever stræber Nacka Gymnasium efter at minimere sine IT-omkostninger. Samtidig vil skolen ikke gå på kompromis med IT-udstyrets kvalitet og holdbarhed i det barske skolemiljø.

Løsning

Efter en omhyggelig vurdering af kvaliteten har skolen valgt at standardisere med skærme, kabler, USB-nøgler og covers fra Dustins egne mærker Voxicon, Prokord, Tranzip og Cirafon.

Resultat

Dustins mærker leverer samme holdbare kvalitet som de større, mere etablerede mærker, men til langt lavere priser. Dette betyder, at skolens økonomi belastes unødvendigt.

Dustins egne varemærker

Voxicon – Multimedieprodukter, herunder skærme, højttalere, hovedtelefoner, tastaturer, mus og tv

Cirafon – Mobil- og pc-tilbehør, herunder skærmbeskyttere, privatfiltre, opladere, computertasker og powerbanks

Prokord – Installationsprodukter, herunder kabler, adaptere, skriveborde, dockingstationer og vægbeslag

Tranzip – USB-nøgler

Gilford – Toner og blæk

Et udvalg af alle produkter fra Dustins egne varemærker

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags