Arbejdsplads

Sådan får du mere naturlige videomøder

Der er mange, der er glade for den fleksibilitet, pandemien har ført med sig, og det ser ud til, at hybridmiljøet er kommet for at blive. Samtidig har du sikkert oplevet problemer med lyd og billede, der har gjort det svært at fastholde fokus under videomøder. Hvis du har de rigtige løsninger hjemme og i mødelokalet, kan du få en mere naturlig oplevelse.

Hvad kan være bedre egnet til et interview om videomøder end netop et videomøde? Nordic Channel Account Manager hos Jabra, Patrik Bodare, fortæller mere om deres løsninger til det hybride arbejdsmiljø.

– Vi har længe set en udvikling i retning af, at vi arbejder fleksibelt og mødes på afstand. Derfor lancerede Jabra allerede i 2019 Jabra PanaCast – en plug-and-play videoløsning til mødelokaler, der er certificeret til alle førende platforme. Takket være en unik 180-graders billedvinkel får den alt og alle i rummet med på billedet. Som følge af pandemien lancerer vi nu flere PanaCast-produkter for en endnu bedre oplevelse, siger Patrik.

Lyd og billede med indbygget intelligens

Det hybride arbejdsmiljø giver en ny fleksibilitet. Også efter pandemien er overstået, vil en eller flere deltagere på dine møder ofte vælge at sidde et andet sted end i mødelokalet.

– Kontorerne ændrer sig, og der er et akut behov for videokonferenceudstyr til mødelokaler. Den nye Jabra PanaCast 50, der kommer i handelen fra midten af juni 2021, er en løsning der kan gøre dine hybridmøder så gode som muligt. Den har ikke alene en fantastisk lyd og 4K-opløsning. Vi har også bygget intelligens ind i den for at forbedre følelsen af nærvær. Derudover er den utrolig nem at installere og anvende, forklarer Patrik.

Zoomer ind på det vigtige

Med anonymiseret menneskegenkendelse registrerer Jabra PanaCast 50, hvor mange personer der er i rummet og zoomer ind eller ud for at få alle med. Den kan også analysere, hvad der sker i rummet og fokusere på det vigtige og f.eks. zoome ind på den, der taler og derefter automatisk klippe til en anden, der svarer eller rejser sig og skriver på en whiteboardtavle.

– Det samme gælder for lyden. Med otte mikrofoner og fire stereohøjttalere frasorterer den indbyggede intelligens baggrundsstøj, fremhæver stemmerne og får dem til at lyde levende og føles naturlige i rummet. Det bliver nemmere at fastholde fokus, uanset om du deltager på afstand, eller du er fysisk til stede, fortsætter Patrik.

Fordi AI-teknologien er indbygget i selve enheden og ikke ligger i skyen sikres eventuelle følsomme oplysninger. Du kan også få anonymiseret statistik over deltagerantal i mødelokalet, så du f.eks. kan se, hvordan du bedst indretter kontoret.

Billede i billede, hvis du vil vise noget

– Vores anden nyhed er beregnet til personlig brug. Den ultrabærbare PanaCast 20 leveres fra august og er med sin indbyggede intelligens mere end et traditionelt webkamera. Du får intelligent zoom, men også en funktionen, vi kalder Picture-in-Picture. Hvis du vil vise noget, kan du rette et kamera mod det, du vil vise, samtidig med at dit ansigt vises på et andet billede. En anden god funktion er, at billedet optimeres i realtid efter lysforholdene i rummet, fortæller Patrik.

Endelig understreger han, at du løbende kan holde dine Jabra-enheder opdateret med de nyeste intelligente løsninger og funktioner, der er under udvikling. Det gør du nemt fra din computer med programmerne Jabra Direct og Jabra Xpress.

– På den måde får du en fremtidssikret løsning, afslutter han.

Patrik Bodare

Nordic Channel Account Manager, Jabra

Se flere ekspertartikler

Sidst opdateret: 15 september 2022

Tags